Захари Георгиев внесе питане в парламента по социален проблем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:30 / 07.12.2006
927
Народният представител от Коалиция за България Захари Георгиев внесе питане до Министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски във връзка с проблеми със санаториалното обслужване на ветераните от войните.

В приемната на г-н Георгиев към него се обърнаха представители на Съюза на ветераните от войните от гр. Пловдив със сигнал, че от началото на календарната 2006 г. им се отказва правото на санаториално обслужване, уредено в чл. 4, ал. 2 от Закона за ветераните от войните. По закон те имат право да ползват карта за отдих и лечение „един път годишно в санаториумите на Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на транспорта, Националния осигурителен институт и на общините, като заплащат 25 на сто от стойността им. Останалите 75 на сто са за сметка на държавния бюджет”.

Г-н Захари Георгиев очаква отговор на своето питане към министър Гайдарски за това каква е причината да не бъдат превеждани от Министерството на здравеопазването на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс” ЕАД предвидените в чл. 4, ал. 2 от Закона за ветераните от войните и чл. 6, ал. 2 от правилника за прилагането му средства за лечение, почивка и отдих, вследствие на което се нарушават законните права на ветераните от войните в България.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).