Заключиха с катинари 300 водомера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:39 / 10.07.2009
1733
300 катинарчета, които спират напълно водата в апартаментите, са монтирали екипи на ВиК на свои длъжници в Пловдив и региона. Заключващите устройства са сравнително нова наказателна мярка, която използват в дружеството. Скобите се поставят преди водомера и собственикът му остава на сухо, докато не си уреди сметките.

Покани за доброволно внасяне на задълженията бяха разпратени в началото на юни с предупреждение, че ако това не стане, водата ще секне. Писмата са били предназначени за абонати, които дължат от 50 до 500 лв. 12 млн. лв. са натрупаните от битови абонати и фирми непогасени задължения. Една част от длъжниците се явили в касите на дружеството и внесли парите или сключили договори за разсроченото им погасяване. Събрани са 1 млн. лв.

Голяма част от длъжниците обаче не направили никакъв опит да стопят натрупаните суми и затова били подложени на наказателната мярка. Заведени са и 5115 дела срещу нелоялните клиенти на дружеството.

Заради нарастналия брой на кражбите, водната полиция към дружеството е извършила 161 проверки само за последните 2 месеца. Наложени са 66 глоби от 700 до 5000 лв. и са направени множество предписания. Нарушителите са от Пловдив и околните селища. Кражбите се извършват най-често чрез монтирането на байпаси и незаконни отклонения към вече създадения водопровод или ново захранване, които не се отчитат на водомера. Част от абонатите пък, на които водата им е спряна заради дългове към дружеството, сами повреждали пломбата и възстановявали захранването.
Глоби отнасят и строителните фирми, чиито багери късат водопроводите, докато изграждат обектите.

Източник: в. "Пловдивски Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).