ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Зам.-кмет: Още днес пенсионираме директорката на ДГ "Каменица"
Автор: Диана Бикова 15:10 / 24.06.2024Коментари (14)22298
©
Директорката на ДГ "Каменица" ще бъде пенсионирана още днес. Ще й бъде връчено законното предизвестие и на нейно място ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността. Ще се търси млад и пълен с идеи човек. Това съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът по образование Владимир Темелков.

Причината за скоростното освобождаване на Илияна Христова са повредите в новата сграда, в която се налага да се прави ремонт преди още да е приела деца. Имало и други аргументи за решението, но Темелков не пожела да конкретизира. 

Изграждането на ДГ "Каменица" и избора на изпълнител са направени в предишния мандат, а откриването е направено в края на 2023 г., тъй като е изтичал срокът за изпълнение на проекта. Вицекметът е категоричен, че строителят ще отстрани повредите. 

"Нито архитектът, нито общината са виновни. Когато се говори за черен списък на изпълнителните - за това става въпрос - някой, като се издъни по този начин, да не бъде допускан повече" - коментира още Темелков.

Заместник-кметът заяви, че започва реформа в общинските заведения в сферата на образованието. Съвсем скоро предстои освобождаване и на други директори. "Ще се дава път на младите" - заяви още той.


Още по темата: общо новини по темата: 265
29.06.2024 »
27.06.2024 »
24.06.2024 »
24.06.2024 »
05.06.2024 »
04.06.2024 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Темата за пенсиониране на директора г-жа Христова съдържа два нямащи нищо общо помежду си елемента:Директорката е в пенсионна възраст и без претенции очаква като нещо естествено предизвестие от работодателя.До тук това е нормално.Ненормалното в случая е представянето на това внезапно, макар и очаквано пенсиониране като "наказание" и то заради грешките на други. НО наказанието вместо тях ще понесе една директорка на ДГ.Много вбесяващо несправедливо, коворно и унизително за тази жена.Явно прекратяването на договора по този начин трябва да се тълкува като благодарност и признателност за десетилетия всеотдаен труд в името на децата. Европейски ценности ли??? Бошлаф биха ревнали безцеремонно клонингите на Бай Ганьо....
+2
 
 
Не разбирам как с пенсионирането на Директора на ДГ "Каменица", ще се оправят проблемите от не добре свършената работа на строителя? А къде е отговорноста на комисиите, които са приели сградата с акт14 и акт 16? Къде е нейната вина? Може би е в това, че не е допуснала настаняването на групите с нашите деца в сграда, която е приета от строителя, въпреки недоброто изпълнение? Съжалявам , че вместо да изпратим с благодарност, човек отдал по-голямата част от живота си да учи и възпитава нашите деца и внуци. Намира се един Зам.кмет, който вместо да намери решение на проблема , забърсва пешкира с един достоен човек.
+3
 
 
Каква е вината на директорката за това,което е станало.Кой е възложителя и кой е изпълнителя на тази градина.Това ми звучи като не върви едно предприятие,уволняват чистачката.Пълни смешници.
+2
 
 
Кой прие градината в този вид? Като гледам снимката- темелков, Стаменов , герб! Темелков ти ли ще строиш??? За това се напъваш най- много, май!
В сайта ли е проблема или просто са ми спрели коментарите незнайно защо
+3
 
 
Това са ГЕРБ и техните "калинки" по институциите. Правят далавери - "нашата фирма" ще изпълни и тази поръчка (най-често на много завишена цена и съмнително качество) и ще се отчете по веригата. А те - нагласените по разни институции бюрократи и чиновници, знаят само как да си губят времето и да гласуват за който трябва, че да не им секне рахата. И ако стане някой фаул - веднага се намира да се измият ръцете с някой "бушон", който да изгърми.
+5
 
 
Къде е ДНСК, районно кметство пълно със службари. Ей от такива като вас 2 500 000 си биха шута от тая държавичка.
-3
 
 
Стига с тези пенсионери на държавна хранилка ! Като толкова и се работи на бабата - в Чистота с радост ще я наемат.
+1
 
 
Някой май е имал протеже, което да сложи на директорския пост и е "опраскал" невинната директорка. Да не би тя да е била строителен надзор или приемателна комисия на обекта? Аре, оди се скрий, Темелков ли си, къв си.
+3
 
 
Егати боклуците - измиха си ръцете с директорката, от която нищо не зависи. Нито строителният надзор, нито при кой отива поръчката, нито нищо. Просто някой друг да отнесе вината, не тези боклуци.
+4
 
 
Дъни се строителна фирма и в този контекст коментира отстраняването на директорката. Да беше коментирал в друг контекст поне или най-добре - не коментирай. Предния мандат, само да му напомня, пак от неговата партия бяха "владетелите" на града.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Първа лига, сезон 2024/2025
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: