Заместник-кметът Савина Петкова: Нека не влизаме в прекомерна истерия - има ли го градския транспорт, или не

Автор: Диана Бикова
Коментари (8)
12:18 / 18.07.2024
11041
Заместник-кметът на Пловдив по транспорт Савина Петкова разясни пред общинските съветници отношенията на община Пловдив с Google Maps и защо в популярната платформа вече няма информация за автобусите от обществения транспорт. 

"Община Пловдив де юре не е имала договорни отношения с Google Maps. Колега заместник-кмет в предходни години е правил нещо, което е ставало де факто, но не е ставало де юре. Така че ние нямаме прекратени отношения с Google Maps, тъй като де юре не сме имали такива.

На сайта на Община Пловдив в секция "Транспорт" има чудесно приложение, което гражданите и гостите на Пловдив могат да ползват. Това е наше приложение, надграждано в годините, което се поддържа от фирма "Иком", с която имаме договорни отношения по повод поддържането на GPS системата. Т.е. там това, което е дадено за автобусите, е в реално време и спокойно може да бъде ползвано от гражданите.

Вероятно в известен смисъл е грешка това, че не е достатъчно и прекомерно популяризирано, което надявам се, че в съвсем скорошно време с колегите ще го поправим.

Ще отговорим на всичките ви въпроси (б.а. - зададени от общинските съветници от ПП-ДБ). Още повече че тук се преплитат се два ресора и аз няма да влизам с бутонките в ресора на колега заместник-кмет.

Така или иначе приложението е наше, отразява движението на автобусите в реално време. Влизайки в него, заставайки на спирката, която сте си избрали, вие виждате времево там как се движат автобусите, кой след кой следва и колко минути има до идването му.

Моля ви, нека не влизаме в прекомерна истерия на тема има ли го градския транспорт, или не? Има го в нашето приложение. 

Между другото, това, което се е отразявало доскоро в Google Maps, е било по старата система на "Индра", която частично функционира. С пускането в действие на новата система на "Тикси" АД системата на "Индра" ще спре да функционира и изцяло ще преминем на електронната система на "Тикси".

Така че ще получите отговор на въпросите, но моля ви, нека не изпадаме в истерия. В градския транспорт има далеч по-важни и належащи проблеми от този въпрос."

Както съобщихме вчера, популярното приложение Google Maps не предоставя информация за маршрутите на градските рейсове.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (1082):
16.09.2024 Костадин Димитров: Оставката на Савина Петкова си е нейно решение
16.09.2024 Савина Петкова: Откровеното невежество, придружено със силова арогантност и безпардонно незачитане на знанията, опита и труда на другите, не мога да приема
16.09.2024 Трус в община Пловдив в ранни зори, заместник-кмет хвърли оставка!
12.09.2024 Градският транспорт на Пловдив обратно в Google Maps
12.09.2024 Кметът каза какво предстои по казуса със заместник-кмета по транспорт
11.09.2024 Савина Петкова: Много е тъжно! Не им прави чест, а са млади хора
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).