ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Западен" въвежда ИСО, изпитват чиновниците по 40 минути
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 22.06.2006Коментари (6)1350
Пловдивският район “Западен” взима международен сертификат за качество ИСО. Той гарантира, че гражданите ще бъдат обслужвани по световни стандарти. В продължение на няколко месеца реорганизирахме нашата дейност, за да съответства на тези критерии, и сега предоставяме всички услуги, които се изискват от тях и от законите, каза кметът на район “Западен” Маргарита Вакрилова. Особено внимание обръщаме на спазването на сроковете за обработване на преписки, сигнали и жалби, нямаме нито едно заксъснение, добави тя.

Очаква се документът за ИСО да бъде получен през следващата седмица, когато ще мине последният външен одит от лицензиран експерт. Досега са направени 2 външни одита за работата на районната администрация, а чиновниците са били изпитвани по специални въпросници, като всеки от тях е бил препитван по 40 минути, поясниха от “Западен”.

Районната администрация пуска за гражданите специална листовка, в която подробно е описано къде какви услуги могат да получат, посочени са телефони и адреси за контакт. Тя ще бъде в тираж 1000 броя.

7 чиновници от “Западен” ще бъдат наградени по случай Деня на служителя в държавната администрация, който се чества на 23 юни. Те са избрани с анкета сред техните колеги и граждани и по мнение на ръководството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.06.2006 г.
0
 
 
Никаква злоба и още по-малко елементаризъм няма в моето послание към Вас от кметството. Напротив - точно обратното е, но тоеа, което съм го написал не го коментирате, за съжаление. За Е-mail адреса и оградата, влязла в улицата. А, не си пиша името, защото не знам на кого е оградата. Повече от ясно е какъв е щом е влязъл в пътя така. Но, съм си написал Е-адреса, така, че не съм анонимен!
Val
на 22.06.2006 г.
0
 
 
Отвратена съм от злобата и елементаризма, който лъха от някои от коментарите. Не случайно съществува приказката "Седем пъти мери, един път режи". Аз съм служител в тази администрация, доста чета и доста се интересувам от правата и задълженията както на колегите си така и на гражданите. За съжаление Будната НИ съвест се проявява само анонимно, а когато не е анонимно то е неграмотно. Така че наистина ЧЕСТИТО НА НАГРАДЕНИТЕ. И нека това да не дразни останалите а да ги мотивира и стимулира, както би било в нормалния западен свят. "КАК Ще ГИ СТИГНЕМ ДАМИ И ГОСПОДА?????" Никак докато съзнанието ни е толкова ГНИЛО и злобно. Честитя на всички служители в държавната администрация празника и се надявам догодина наградените да са три пъти повече.
Aнонимен
на 22.06.2006 г.
0
 
 
ЧЕСТИТО НА НАГРАДЕНИТЕ!
Aнонимен
на 22.06.2006 г.
0
 
 
Правят нещо хората, не може да им се отрече. А, проблемите трябва да се дефинират за да се решат, това вече всеки го знае! А, дали някой от кметството ги чете тези неща, които ние ги пишем? Все пак, все за проблеми става въпрос. Бих си позволил да направя едно предложение на уважаваната от мен г-жа Вакрилова - да се направи електронен адрес на кметството и прблемите на района ще са ясни за много кратко време. То, може и да има такъв, но кой го знае? Трябва да се обособи грамотен персонал от кметството, който да чете пощата, да класифицира проблемите, да докладва на кмета и съответно да публикува отговори с мерките, които се вземат. Просто е! Но, е сериозно и важно. Така хората ще получат това, което им е необходимо - че проблемите се знят, че има мислене по тях и че постепенно ще бъдат решавани. Ето един пример- на север от новото кръстовище на Пещерско шосе с централната улица на кв. Прослав изникна ограда, която буквално се вряза в улицата (срещу магазин ("Титания) И, то точно на завоя! Това страшно много пречи на движението. Как се позволи това? Нещо повече, не се ли предвижда разширение на тази улица - в скоро време, според самото кметство, тя трябва да стане една от основните комуникации в града. Поне тротоар там не се ли предвижда? Това, очевидно е груба грешка на някого!!! Не, че от жизнено важно значение, но говори за това, че няма переспективно мислене и критериите са сбъркани. Дребните неща говорят много! А, между другото, съветвам най-доброжелателно соственика сам да прибере оградата си на приличен отстъп от улицата, защото най-много до месец някой ТИР ще му я отнесе. Няма как, тя просто си е на улицата.
Западен
на 22.06.2006 г.
0
 
 
Може би е грешка - не наградени, а уволнени.
Mari
на 22.06.2006 г.
0
 
 
Приказки от "Хиляда и една нощ". Всички, допирали се до работата на въпросните чиновници от район Западен знаят за тяхната прословута "любезност". Какви награди по какви анкети, проведени сред граждани!? То бива наглост, ама това надминава всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (367) 54%
Не (246) 36%
Не мога да преценя (62) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: