Заплахи спират пловдивските лекари да са вещи лица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:38 / 07.12.2006
1381
Заплахи и неотложни служебни ангажименти са причина лекарите от Университетска болница в Пловдив да не се явяват в съда като вещи лица по наказателни дела. Това заяви пред Дарик изпълнителният директор доц. Илия Баташки по повод казаното от заместник-председателят на Пловдивския районен съд Румен Попов, че не праща докторите за експертизи.

Баташки е изпратил писмо, в което обяснява, че специалистите от УМБАЛ ”Св. Георги” масово отказват да се явяват в съда като вещи лица. Той опроверга, че му е наложена глоба от 200 лева и уточни, че санкцията е за неговия заместник д-р Константин Зисов заради забавена експертиза. Продължаваме да изпращаме вещи лица и не сме спирали да сътрудничим на съдебната система. Щом сме нарушили закона, нека бъдем глобени, но в Пловдив има още 10 болници, които също разполагат със специалисти. Приемам упреците като признание, че сме най-добрите. На път съм обаче да мисля, че е въпрос на време лекарите от болницата изобщо да престанат да се явяват като вещи лица заради многото работа, която вършат, каза още Баташки. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).