Заплашват студенти и преподаватели от МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:56 / 15.05.2007
2986
Взели сме всички мерки за безпристрастен избор на ректор, гарантира председателят на Общото събрание доц. Запрян Запрянов

Анонимни писма от преподаватели и студенти в Медицинския университет-Пловдив, че ще имат неприятности, ако не гласуват за предварително посочен кандидат и не заснемат вота си с камерите на мобилните си телефони са изпратени до председателя и членове на Общото събрание на висшето училище. Заплахите са отправени няколко дни преди насроченото за 17 май Общо събрание на висшето училище, което трябва да избере нов ректор за следващите 4 години, алармира доц. д-р Запрян Запрянов, председател на ОС на Медицинския университет-Пловдив. Според него, за да не се манипулира вота, имената на заплашваните преподаватели и студенти няма да бъдат съобщени.

Взели сме всички мерки, за да гарантираме безпристрастност на избора, подчерта още доц. Запрянов. Членовете на Общото събрание ще гласуват в три урни, като тъмните стаички ще бъдат обслужвани от 9 човека, добави той. Освен, че резултатите ще бъдат обработвани на компютър, има и тройно ниво за проверка и контрол на действителните бюлетини.

Предлагаме по време на гласуването да се забрани носенето на мобилни телефони, поиска и Лилия Грозева, председател на Студентския съвет на Медицинския университет в Пловдив. Тя каза, че е получила оплаквания от студенти, които са били заплашвани, че ако не гласуват за „правилния" кандидат, няма да получат заверки на семестъра или да си вземат изпитите. Заплахите били отправяни вчера и тази сутрин, но имало оплаквания и миналата седмица. Освен това се опитвали да ги подкупват и с пари, което било оскърбително.

Недопустимо е чрез нападки или финансово агитиране да се манипулират студентите, каза и Петър Чаушев, член на Студентския съвет на Университета. По думите му това не може да е пример за академично управление.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
17.05.2007 Баташки се отказа от състезанието за ректор на МУ Пловдив
17.05.2007 Засилен контрол при избора на Ректор на МУ
16.05.2007 193 преподаватели и студенти избират нов ректор на МУ-Пловдив
15.05.2007 Доц. Георги Паскалев: Дълбоко ме накърняват заплахите към студенти и преподаватели
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).