ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започна делото Трифонов срещу Стоилов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 07.10.2005Коментари (3)1173
©
снимка: bTV
Сценаристът на Шоуто на Слави Росен Петров днес свидетелства пред съда по делото на шоумена срещу Папарак Медия. Той коментира изданието на жълтия вестник, в който е написано, че Слави си е имплантирал златна ноздра, за да може по-лесно и безболезнено да смърка кокаин. В друго писание от март т.г. е описана оргия, в която е участвал Слави и холивудски актьор, гостувал в шоуто му. В този случай засегнати са и двете американски фирми UFO и New Image, с които шоуто е в договорни отношения. Между влизанията в съдебната зала Росен Петров разказа как се е почувствал неговия колега и приятел, след като е разбрал за написаното по негов адрес: "Как се отразява на човек, когато прочете нещо за него в стила на българската жълта преса? Зле се отразява. Съдя и по мен самия. И за мен са писали всякакви работи. Към нас се обърнаха много за помощ. Най-вече относно предоставянето на информация за издателите и журналистите, които пишат такива публикации. За съжаление един такъв процес е много сложен и повечето хора нямат никакво време и нерви за да се занимават с това. Повечето хора, които са засегнати от тези публикации, са хора от публичното простванство, журналисти, певци, актьори и т.н. Те смятат, че един такъв процес ще свърши бързо и когато навлезат в тематиката разбират, че такива дела в България могат да се точат с години и мислят, че няма смисъл. Специялно си спомням, че много тежко го бе понесъл един от нашите големи режисьори. В един от вестниците бяха написали, че той си е платил за да участва втори път в шоуто."

Д-р Димитър Николов от столичната "Александровска болница" каза, че е преглеждал Слави в дните след публикациите и че той е имал високо кръвно налягане и очестен пулс. Друга експертиза, поискана на предишното гледане, го определя като психически здрав и че не взема наркотици.

Алекс Стоилов от своя страна отрече издавания от него вестник да е публикувал цитираните статии. Той отрече да е издавал показаният му брой 11 на Папарак от тази година, като обясни, че има различия във въвеждащите изречения и в репортерския начин на излагане на фактите. Своето журналистическо умение той доказа с твърдението, че ако напише нещо за Слави Трифонов, то ще го направи така, че шоуменът няма да може да каже нищо срещу него.

Стоилов описа и методите за борба с имитиращите неговата марка издания. "Намалих цената на вестниците си за да убия пиратите и ще работя на загуба до като ги притисна", каза пред съда той. Неговият адвокат на свой ред попита Росен Петров дали е използвал уменията си на бивш полицай за да търси авторите и издателите на въпросните статии, както и дали е фен на жълтата преса. На първия въпрос Петров отрече и добави, че и без полицейски умения може да се разбере това. Той отрече и да е фен не жълтите вестници. Алекс Стоилов попита Росен Петров: "Обсъдихте ли със Слави Трифонов как се чувствам аз като ме нарекохте отрепка и дебелак". Петров отговори:"Не, не сме коментирали въобще Стоилов и неговите неимуществени вреди".

Адвокатите на Слави Трифонов многократно питаха кои точно броеве на Папарак смята, че не са издавани от него, но той обяви, че не може да си спомни. Съдът го задължи да направи това в 15 дневен срок и да съобщи в издаването на кои броеве от вестника не е участвал и да обяви в коя печатница се печата Папарак. Съдът прие искането му да призове счетоводителката Таня Александрова на следващото заседание. Според Алекс Стоилов тя се страхува да дойде сама след като на 20 август е направен обиск на дома й и са търсени материали на ЕТ Папарак. Следващото гледане на делото ще е на 30 ноември.

Информацията е на радио Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
...............
на 07.10.2005 г.
0
 
 
ти луд ли си?????Слави е супер пич!!!!!
Aнонимен
на 07.10.2005 г.
0
 
 
A Trifonov kato se gavri i zajazda prostashki vsjaka vecher s mnogo po visoko ot nego hora,tova e normalno taka li? Dano po skoro se mahne ot ekran tozi.....
.................
на 07.10.2005 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: