Започна обновяването на три училища в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
13:55 / 13.02.2024
6310
Щастлив съм, че ангажиментите, които бяха поети към района, са в ход. Това каза пред журналисти районният кмет Георги Стаменов по повод старта на модернизация на образователната среда в училище ОУ "Екзарх Антим I“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Стаменов отбеляза, че се полагат ежегодни грижи за осъвременяване на фонда в образователната структура в района и са единици вече сградите, които са останали за ремонт.

"Когато човек има ясен план и визия, нещата се получават. Надявам се на 15 септември да удари първият звънец в една съвременна зона за най-малките", каза още районният кмет и добави, че за всяко едно от училищата си има линеен график спрямо процедурите и ремонтите. 

Зам.-кметът Владимир Темелков уточни, че общата стойност на ремонтите на четирите училища е в размер на 25 млн. лева, като финансирането е по Плана за възстановяване. Общината е кандидатствала за 9 обекта, но са одобрени само четири. Съфинансирането е само 20%, или около 5 млн. лева. 

Стойността за обновяването на първото училище, където днес бе направена първа копка - ОУ "Екзарх Антим I“ е около 5 млн. лева. Ще бъде изграден и нов физкултурен салон в училището, какъвто никога не е имало. Очаква се до началото на следващата учебна година училището да е напълно ремонтирано. 

Като цяло образователната инфраструктура в Пловдив върви към пълно обновяване. Очаква се до края на 2025 година да бъде изцяло обновена, съобщи още Темелков.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
13.02.2024 Обновяват три пловдивски училища
30.09.2023 Добра новина за 4 училища в Пловдив
29.08.2023 Милиони потичат към Пловдив, ето за какво ще се изхарчат!
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим...
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).