Започна обучението на новопостроената детска площадка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:11 / 11.11.2005
1079
От началото на ноември 2005 година на новата детска площадка по безопасност на движението на ул.”Братя Обрейкови“ в Пловдив служители от сектор ПП-КАТ започнаха да изнасят открити уроци пред деца от детските градини и пред ученици от І до ІV клас. Новата площадка бе създадена с помощта на Обществения форум към район Северен. Там всеки ден от 10 часа до 11.30 часа в реална обстановка - сред знаците и светофарите на детската площадка, децата придобиват навици за безопасно поведение на улицата и изучават правилата за движение. Чрез игри и въпроси, свързани с безопасността на движението, под наблюдението на учители и възпитатели децата от пловдивските училища и детски градини с помощта на сектор “ПП-КАТ“ Пловдив се обучават да бъдат добри участници в движението. За беседите по безопасност на движението на детската площадка на ул.”Братя Обрейкови” е изготвен график.

Едновременно с това в пловдивските училища продължава изнасянето на десетминутни беседи по безопасност на движението от служители на Пътна полиция и районните полицейски управления. На тези открити уроци учениците от І до ІV клас се обучават на безопасно поведение на улицата и поличуват полезни съвети как да се предпазят от опасностите на пътя.

На 14.11.2005 година от 09.00 часа в училището за деца с увреден слух ”Професор Д-р Белинов“ в Пловдив с помощта на жестомимичен превод ще бъде изнесе лекция на учениците по безопасност на движението. Служители на сектор ПП-КАТ - Пловдив ще запознаят децата от училището с опасните участъци в близост до училището и безопасното им поведение на пътя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
"Хеброс бус" напът да затрие още две линии в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).