Започна ремонт на старите трафопостове в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:01 / 20.08.2012
1715
Приоритетно тази година усилията на кмета на "Тракия" Костадин Димитров са съсредоточени в облагородяването на микрорайон А13, по-известен като "Скобелева майка". Изграждат се алеи в междублоковите пространства, както и допълнителни паркинги за нуждите на микрорайона, като за целта г-н Димитров заложи на технологията, при която основно се използва фризован асфалт при направата на настилката на паркинг зоните и миосова настилка при оформянето на алеите.

Районният кмет предприе мерки и за ремонтирането на трафопостовете, които са в дисонанс с цялостната визия по благоустрояването в микрорайонa. Собственикът на съоръженията - ЕВН, стартира процес по реновирането им - подновява се външната мазилка, възстановяват се части от конструкцията и при необходимост се подменя покривното покритие, както и се пребоядисват елементи или части от самите сгради. Оформя се пространството около трафопостовете - растителността и заобикалящият терен.

Не спират усилията на районния кмет и по отношение възстановяването на парк "Лаута" като зона за спорт и отдих. От тези промени в парка първи се възползваха майките и децата, като откриха прохладно място за разходка и игра на своите подрастващи. Наистина парк "Лаута" видимо се променя. Ако го посетите ще забележите много майки разхождащи своите деца, по-големи малчугани, които карат велосипеди, възрастни хора, които са поседнали на пейките и се наслаждават на прохладата или пък младежи, които се възползват от изградените барбекюта и беседки, споделят от администрацията на район "Тракия".

Паркът винаги се е използвал от любителите на спорта, но силно впечатление прави нарасналото присъствие на спортуващи. За това имат принос и изградените фитнеси на открито. В момента се подготвя нов фитнес на открито, който е на изключително добро ниво и като визия и като съоръжения. 

"Доволен съм от това, което градим, от това, че ежедневно виждам как всяко нещо, което сме направили се ползва активно - дали ще е поставена пейка в парка, дали ще е изграден паркинг пред блока или модерен фитнес. Това за мен са най-големите стимули да продължавам да вървя в тази посока", сподели кметът на "Тракия" Костадин Димитров.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много обидна и заплашителна бележка - само в Кючука
На предизборно събитие кандидатите на ГЕРБ – Пловдив поискаха дов...
Пловдивчанка изживя истински ужас на Главната: Всички стояха и гл...
Десетки аварии днес - хиляди жители на Пловдив и региона остават ...
Най-накрая добра новина за родителите на малки деца в Пловдив
Община Пловдив изхвърля от ведомствения апартамент шефа на летище...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).