ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започна ремонт на старите трафопостове в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:01 / 20.08.2012Коментари (2)1714
©
Приоритетно тази година усилията на кмета на "Тракия" Костадин Димитров са съсредоточени в облагородяването на микрорайон А13, по-известен като "Скобелева майка". Изграждат се алеи в междублоковите пространства, както и допълнителни паркинги за нуждите на микрорайона, като за целта г-н Димитров заложи на технологията, при която основно се използва фризован асфалт при направата на настилката на паркинг зоните и миосова настилка при оформянето на алеите.

Районният кмет предприе мерки и за ремонтирането на трафопостовете, които са в дисонанс с цялостната визия по благоустрояването в микрорайонa. Собственикът на съоръженията - ЕВН, стартира процес по реновирането им - подновява се външната мазилка, възстановяват се части от конструкцията и при необходимост се подменя покривното покритие, както и се пребоядисват елементи или части от самите сгради. Оформя се пространството около трафопостовете - растителността и заобикалящият терен.

Не спират усилията на районния кмет и по отношение възстановяването на парк "Лаута" като зона за спорт и отдих. От тези промени в парка първи се възползваха майките и децата, като откриха прохладно място за разходка и игра на своите подрастващи. Наистина парк "Лаута" видимо се променя. Ако го посетите ще забележите много майки разхождащи своите деца, по-големи малчугани, които карат велосипеди, възрастни хора, които са поседнали на пейките и се наслаждават на прохладата или пък младежи, които се възползват от изградените барбекюта и беседки, споделят от администрацията на район "Тракия".

Паркът винаги се е използвал от любителите на спорта, но силно впечатление прави нарасналото присъствие на спортуващи. За това имат принос и изградените фитнеси на открито. В момента се подготвя нов фитнес на открито, който е на изключително добро ниво и като визия и като съоръжения. 

"Доволен съм от това, което градим, от това, че ежедневно виждам как всяко нещо, което сме направили се ползва активно - дали ще е поставена пейка в парка, дали ще е изграден паркинг пред блока или модерен фитнес. Това за мен са най-големите стимули да продължавам да вървя в тази посока", сподели кметът на "Тракия" Костадин Димитров.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
егати новия облик-мн.е мрачен
на 20.08.2012 г.
+3
 
 
Ако е възможно да се засили и контрола на 2-те ромки,метящи главната алея на парк "Лаута" веднъж седмично,ще е екстра.Щото те метат само листата,а на половин метър настрани,където се въргалят пластмасови бутилки и чашки,не барат.Също така,ако може да се сложат и кошчета по тази алея,които да се изпразват поне 2 пъти седмично.
Aнонимен
на 20.08.2012 г.
+5
 
 
всичко което прави кмета е много хубаво,но нека собствениците на домашни любимци,да престанат да изполцват парка за тяхно гробище
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Волейболен клуб Локомотив Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: