ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започна ремонтът на ЖП линията в посока Димитровград, 3 месеца без влакове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:36 / 04.03.2009Коментари (0)1108
© Plovdiv24.bg
Във връзка с изпълнението на проекта за частично удвояване и електрификация на железопътната линия Пловдив - Свиленград в участъка Крумово - Димитровград, от днес до 4 юни ще бъде прекъснато движението на влаковете между Пловдив и Димитровград. Това налага промени в транспортната схема за движение както на различните категории пътнически влакове, така и на товарните влакове.

През горепосочения тримесечен период се въвеждат промени в разписанията и се променят маршрути на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Пловдив и Димитровград. За клиентите на „Български държавни железници" ЕАД ще бъдат осигурени автобуси в участъка между Пловдив и Димитровград. Информация за разписанието на автобусите е поставена във всички гари по този маршрут. В допълнение към това, прекъсването на влаковото движение между Пловдив и Димитровград налага промени в разписанията и маршрутите и на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии. На свой ред, всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Пловдив и Димитровград, също ще бъдат отклонявани по обиколни маршрути.

Промени в разписанията и маршрутите на международни, бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Пловдив и Димитровград:

- Два международни бързи влака между Белград и Истанбул ще се движат по обиколен маршрут в участъка между Пловдив и Димитровград. Тези два влака ще пътуват през Михайлово вместо през Първомай. 

- Два бързи влака между Момчилград и Пловдив няма да се движат.

- Два бързи влака между Димитровград и София ще пътуват по съкратен маршрут. Те ще се движат само между Пловдив и София.

- Шест пътнически влака между Пловдив и Свиленград също ще превозват пътници по съкратен маршрут. Тези пътнически влакове ще се движат само между Димитровград и Свиленград. Промени ще има и в разписанията на някои от тези влакове. Промените варират в диапазона от 30 минути по-рано до 84 минути по-късно от обичайния график на тези влакове.

Промени в разписанията и маршрутите на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии:

- Поради посочената по-горе промяна в маршрута на двата международни влака между Белград и Истанбул, се променя обвръзката с два други международни бързи влака, които возят в състава си директни вагони за направлението между Букурещ и Истанбул. Досега директните вагони по маршрута Букурещ - Истанбул - Букурещ се прикачваха в гара Димитровград към съставите на международните влакове Белград - Истанбул - Белград. Сега тези вагони ще се прикачват в гара Михайлово. Минимална промяна в разписанието ще претърпят само директните вагони от Букурещ за Истанбул, които вече ще потеглят от Михайлово в състава на международния влак от Белград за Истанбул с 15 минути по-късно от досегашния си график. 

- С променено разписание ще се движат един бърз влак от Шумен за Пловдив и един бърз влак от Димитровград за Русе разпределителна. Промените са минимални и варират в диапазона от 2 до 8 минути по-рано от обичайния график на тези два влака. 

- Променен ще бъде и графикът на три пътнически влака от Пловдив за Стара Загора и пет крайградски пътнически влака по направленията Димитровград - Свиленград, Асеновград -Пловдив, Стара Загора - Димитровград - Стара Загора и Пловдив - Стара Загора. Промените в разписанията на тези влакове варират в диапазона от 10 минути по-рано до 10 минути по-късно от обичайния им график.

За подробна информация клиентите на "Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Жена е открита мъртва в Сопот
Удвояват околовръстното на Пловдив
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: