Започна събарянето на бивш ресторант в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
11:28
7368
Започна разрушаване на бившия ресторант "Адата" на бул. "Марица" 152 Б. Тежка техника разбива бетона и събаря камъните, които се товарят и изнасят към сметище за строителни отпадъци, предава Plovdiv24.bg.

От години каменната сграда е изоставена. Бездомни намират подслон там, за да не спят под открито небе, а дворът е превърнат в сметище. Сега явно е дошло време имотът да се разчисти.

Теренът е частна собственост и през годините назад администрацията на район "Централен" многократно е издавала предписания да се изчисти, каза за Plovdiv24.bg районният кмет Георги Стаменов

Собственичката е поискала и получила разрешение за събаряне на постройката. Представила е задължителните по закон План за безопасност и здраве и План за управление на строителните отпадъци и е започнало разчистване на терена. Имотът е ограден с предпазни ленти.

Не е ясно какво ще се случи след събарянето и извозването на боклуците. Зоната е предвидена за високо строителство, така че нищо чудно и тук да изникне някой небостъргач. В голяма община засега не е представено инвестиционно намерение.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Нов тежък удар за семейство, загубило сина си в катастрофа до Пло...
Откриха Алея на просветителите в парк "Лаута"
Красимир Терзиев: Управление на ГЕРБ гарантира повече възможности...
Шофьорът от катастрофата със загинал моторист: Скоростта е много ...
Въвежда се временна организация на движението по улица в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).