Започна възстановяването на детската железница в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:44 / 19.11.2004
2047
Проектът за възстановяване на детската железница в Пловдив е на път да се осъществи. Преди седмица със заповед на кмета д-р Чомаков е назначена комисия за извършване на експертна оценка на състоянието на детска железница, съобщиха от Асоциация "Приятели на железопътния транспорт", която също ще участва в комисията. Оценката ще извършат двама от най-добрите железопътни инженери в Южна България: инж. К. Михайлов, работил е по възстановяването на десетки локомотиви и инж. Е. Чолаков - водещ специалист в проектирането на инфраструктурни обекти в България.
Локомотив 94-02 на детското влакче бе откаран със специализирана платформа в Локомотивно депо – Пловдив. Преди да се натовари на платформата, локомотивът на буксир, измина 65-те метра от тунела, където стоеше досега, до прелеза по жп линията на Младежкия хълм. Според специалистите това означава, че релсите са изправни и ще се нуждаят само от частичен ремонт. Вчера в Локомотивно депо - Пловдив започна и огледът на локомотива. Експертите ще подготвят доклад, в който ще бъде представено състоянието му включващ стойностите и обемите на необходимите ремонтно-възстановителни дейностти. Идеята на инициаторите на проекта е детската железница в Пловдив да заработи до Деня на детето - 1 юни следващата година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).