Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметството против

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
17:38 / 05.06.2024
10162
Днес кметът на район "Западен" Тони Стойчева внесе предложение до ОбС Пловдив за прекратяване на договор за наем на имот, който е публична общинска собственост, находящ се на бул. "Пещерско шосе" пред УМБАЛ "Пълмед". Той е сключен между община Пловдив и "Булфарма" ООД.

Преди няколко дни започнаха изкопни дейности в зелената площ пред лечебното заведение, което предизвика въпроси у хората.

Като цяло договорът за наем не защитава интересите на гражданите, живущи в непосредствена близост и около имота, а обслужват интереси на частни лица, а именно "Булфарма" ООД, която има намерение да изгради паркинг.

Приоритет за жителите на район "Западен" е разширяването на бул. "Пещерско шосе", като в частта му от ул. "Царевец" до ул. "Копривщица" няма парцели за отчуждаване и съответно -  пречки да се разшири тази пътна артерия. След приключването на ремонта на ул. "Царевец" трафикът отново попада ще попадне в една тясна фуния и няма да се олекоти по никакъв начин.

Докато се премине към проектиране и реализация на разширяване на бул. "Пещерско шосе", е възможно в границите на имота, даден под наем на "Булфарма" ООД, да се изгради временен открит общински паркинг.

Администрацията на район "Западен" изработи скица-предложение за изграждане на такъв с 233 паркоместа, като водещ мотив в случая е острият дефицит на места за паркиране в тази част на квартала. Това би довело до увеличаване на приходите на Община Пловдив в значителна степен и би задоволило действителните потребности на живущите.

Тони Стойчева подчертава, че не следва градът да бъде заложник на частни интереси и припомня, че в качеството си на гражданин на два пъти успя да спре предложението за отдаване под наем, инициирано от тогавашния кмет Здравко Димитров – един път през 2020 г. и втори път в началото на 2023 г.

Въпреки протестите и подписките на граждани, предложението успя да събере подкрепа от общинските съветници.

"Надявам се мнозинството в ОбС и настоящият кмет на града този път да застанат на страната на гражданите", коментира Тони Стойчева.

Виж коментарите (8)

Още по темата (21):
13.09.2024 Без "споделено паркиране" пред "Пълмед"
06.09.2024 Соломоновско решение: Предлагат споделено паркиране пред "Пълмед"
22.07.2024 Кметът на "Западен": Прокуратурата е започнала разследване на паркинга на "Пълмед"
18.07.2024 Заместник-кметът Тошо Пашов: До 3 г. започва разширението на Пещерско
15.07.2024 Ще развалят ли договора за паркинга пред "Пълмед"?
05.07.2024 "Пълмед": Ще следим изкъсо и ще съдим всеки, който ни клевети
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).