Започнаха ухапванията от кърлежи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:04 / 28.04.2006
1474
Санитарните власти в Пловдив съобщиха за първи случаи на ухапвания от кърлежи. Заради очакваното рязко увеличение на популацията, те наредиха спешни мерки. Пръскането срещу кръвосмучещите трябва да завърши до 10-ти май.

В Инфекциозна клиника – Пловдив постъпиха първите ухапани от кърлежи. Знае се, че потърсилите там медицинска помощ са само малка част от всички пострадали. Затова санитарните власти наредиха на кметовете от Пловдивска област да съставят график за косене на тревите и за пръскане с отрови, като процесът задължително трябва да приключи до 10-ти май. Именно през май е най-активния в биологичното развитие на кърлежите и популацията им се увеличава много кратно. От Районната инспекция за контрол на общественото здраве препоръчаха при ухапване пострадалите да търсят помощ в Инфекциозната клиника. Там не само се изважда кръвосмучещото, но се осъществява и 14-дневно наблюдение за трансмисивни инфекции. Информацията е на ТВ Евроком.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).