Започва Седмицата на съвременното изкуство в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:33 / 08.09.2004
2189
Днес започва 10-то юбилейно издание на Седмицата на съвременното изкуство. Тази година тя е под наслов "Идеалът" и под патронажа на кмета Иван Чомаков. Провежда с финансовата подкрепа на община Пловдив и Швейцарската културна програма за България "Про Хелвеция". Организатор на проявата е сдружение "Изкуство днес", ще участват 39 души от 12 страни. Творбите ще бъдат представени в Центъра за съвременно изкуство (баня "Старинна"), както и във фоайето на Централна поща и на Главната. Целта е да се промени познатото градско обкръжение, белязано от идеологията на пазара, да се прекъсне инерционният поток, споделя кураторът Емил Миразчиев. Международният артпроект "Идеалът" включва изложба (пърформанс, инсталации, обекти, концептуална фотография и видеоарт), танцов пърформанс и т. нар. физически театър. Според хората от сдружението тези съвременни форми на изразяване съчетават индивидуалната артистичност на авторите с използването на съвременни технологии и научни постижения. Всички заедно се стремят към по-голяма комуникативност. В рамките на форума е предвидена и кръгла маса на балкански центрове за съвременно изкуство. В три поредни дни представители от седем артистични организации в региона ще представят дейността си.
Начало на форума тази вечер е танцовото представление "Stich/Бод", хореография и режисура Алън Гуд от САЩ. Вж. по-подробно: "STITCH / БОД" - музикален спектакъл на пловдивска сцена", 02 септември, 14:03.

Напомняме на читателите и за другата културна проява тази вечер. От 19.00 ч. в Музея на Съединението ще пее испанският тенор Енрике Виана. Концертът е под мотото "Испания в операта" и включва известни арии от опери на световни композитори. Специално за случая в града ще пристигне и посланикът на Испания у нас Н.Пр. Хосе Анхел Лопес Хорин. Вж. още: "В Музея на Съединението в Пловдив - "Испания в операта", 02 септември, 13:32.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).