Започват "Дни на музиката в Балабановата къща"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:10 / 26.09.2013
755
С концерт на Пловдивската филхармония под палката на маестро Георги Димитров, един от най-авторитетните български диригенти, довечера от 19:30 ч. в Концертната зала на площад "Централен" се открива есенното издание на Четвъртия Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща".

Солист е пианистката Пламена Мангова, чиято световна слава непрестанно разширява траекторията си - от Европа до Япония, Южна Корея и САЩ.

За участието си в пловдивския фестивал пристига от участия в Йерусалим и Полша, предстоят й концерти в Тайван и Нова Зеландия, сподели Мангова на пресконференция в навечерието на концерта.

Първоначално предвиденият за Етнографския музей концерт на за Ибряма и оркестър "Тракия" поради заявения голям интерес се мести на Античния театър на 28 септември /събота/ от 18:30 ч., съобщи артистичният директор на фестивала Мила Павлова.

На 29 септември /неделя/ от 11:30 ч. в Балабановата къща ще бъде представен своеобразен синтез между слово, театър и музика с участието на преводача Александър Шурбанов, актьора Леонид Йовчев и камерния ансамбъл "Микстет".

В афиша на фестивала са включени също танцовият спектакъл "Placebo" - част от бакалавърска програма "Танцов театър" на НБУ, интригуващо пътешествие от барока до джаза, представено от забележителни изпълнители. С особен интерес се очаква гостуването на Виенски филхармоници на 20 октомври от 11:30 ч. в Балабановата къща. Заключителният концерт на 29 октомври е посветен на Седмия конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти "Добрин Петков" - Пловдив 2013.

"Дни на музиката в Балабановата къща" е сред знаковите събития в рамките на Есенният салон на изкуствата и е подкрепен от Община Пловдив, домакин е Общинският институт "Старинен Пловдив". 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).