ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заработи новият автокомплекс на Toyota край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 26.05.2007Коментари (0)1594
С изискана церемония на 9 май бе открит официално новият търговски и сервизен комплекс на фирма "Тойота Тиксим" ЕООД. Дружеството е официален представител на Toyota. Освен с продажба на автомобили и оригинални резервни части за тях фирмата поема и тяхното сервизно обслужване и поддръжка.
Автокомплексът е разположен в имот с площ 5 дка на бул. "Карловско шосе", една от входно-изходните артерии на Пловдив. Намира се срещу местната "Топлофикация", в посока магистрала "Тракия".

Архитектурната разработка е дело на арх. Петър Мурджев и колектив в инженерните части: инж. Тодор Енев и инж. Александър Мичев (част "Конструктивна"), инж. Марин Младенов (част "Електро"), инж. Ангел Марков (част ВиК), инж. Стефка Райкова (част ОиВ), инж. Георги Минков (част "Вертикална планировка"), инж. Георги Атанасов (част "Технология"). Строително-монтажните работи се извършват по стопански начин. Консултант е фирма "Контрол инвест" ООД, Пловдив, с управител инж. Атанас Ангелов.

Прилежащо локално платно от бул. "Карловско шосе" осигурява лесен автомобилен достъп към имота. Отклонението е ситуирано непосредствено пред лицевата част на комплекса. Вътрешни улици около основното ядро на търговско-административната част и сервиза осъществяват комуникацията в имота. Пешеходният подход е с пряка визуална връзка с входовете и покритата изложбена площ, като се осъществява от страната на основния булевард.
В имота се разполагат търговско-административна сграда, автосервиз и обслужващи помещения. Обектът е с разгъната застроена площ 2950 кв.м и застроен обем 24 500 куб.м. Застроената му площ е 2600 кв.м.

Търговско-административната сграда е едноетажна с частичен втори етаж с променлива височина. Разположена е в източната част на имота и се състои от изложбена площ и помещения за продажба на автомобили, на резервни части, диагностика, администрация и кафе-бар. Витрините на изложбената площ са максимално остъклени. Така се осигурява видимост на изложените автомобили за посетителите на комплекса и за транзитно преминаващите превозни средства. Помещенията за продажба на резервни части, диагностика и приемане в сервиза се намират в непосредствена връзка с изложбената зала. Ситуирани са и в близост с местата за предсервизна диагностика. Достъпът към тях е осигурен и чрез отделен вход. Администрацията и кафе-барът са на второ ниво с визуална връзка с изложбената зала.

Автосервизът е разположен в западна посока спрямо търговско-административната част. Сградата е едноетажна с частичен втори етаж. Автосервизът извършва специализирани ремонтно-възстановителни операции в гаранционен и извънгаранционен срок на автомобили от продуктовата гама на фирмата. Сервизната площ е достъпна от вътрешна за имота улица. На второ ниво се осъществява връзката с административната част. Складовата част и обслужващите помещения са разположени в дъното на парцела. Те са отделени функционално от търговско-сервизния комплекс.
Шоурумът разполага с открит паркинг за посетители, който също се намира в пряка визуална връзка с представителния изложбен салон, магазина за авточасти и сервиза. Осигурени са паркоместа и за служителите във фирмата.

Изпълнител на металната конструкция е фирма "Металика" ООД с управител Роман Цветков. Окачената фасада и дограмите са по система "Етем" на "Стилмет" - София, с изпълнител "Краго" ЕООД с управител Красимир Георгиев. Фасадната обшивка е от композитни панели "Еталбонд" с изпълнител "Краго" ЕООД. Окачените тавани са на AMF, а вътрешните преградни стени и тавани са изпълнени с гипсокартон Norgips от фирма "Сухстрой" ЕООД с управител Живко Божилов. Изпълнители на електроинсталациите и осветлението и на ОВ инсталациите са фирмите "Електроекспрес" ООД и "Термодинамика" ООД. Подовото покритие на търговско-административната част е от гранитогрес. Сервизната част е изпълнена с носеща метална конструкция и външни стени от блокчета Ytong, както и топлоизолационни системи, мазилки и бои Baumit. Информацията е на вестник "Строителство градът".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Войната в Украйна
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: