ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заради издънка на администрацията спират ремонта на бул."България" поне за два месеца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 14.10.2009Коментари (30)9648
© Plovdiv24.bg
Ремонтът на бул. "България" спира поне за два месеца. Комисията за защита на конкуренцията наложи временна мярка "спиране" на процедурата за възлагане на обществената поръчка за пътната част от реконструкцията на булеварда и изиска конкурсната документация, научи Plovdiv24.bg. Разглеждането на подобни материали обикновено отнема толкова - около два месеца. 

Комисията е взела под внимание подадената на 28 септември претенция на ДЗЗД "Инфраструктура - Пловдив 2009", че нейната оферта е по-добра, защото е предложила по-ниска цена в сравнение с избрания изпълнител "Пътинженеринг". "Да, но предлагат да свършат работата за осем месеца срещу три и половина от предпочетената фирма", контрира директорът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов и още на 2 октомври общината входира своето становище по въпроса в комисията.

Издънката на пловдивската администрация в случая е, че разкопа булеварда и започна работа по него още преди да изтече срока за обжалване. Така поне два месеца разкопаната отсечка няма да може да бъде довършена. Най-големият негатив разбира се е за пловдивчани и най-вече за живеещите в района, които ще трябва още по-дълго време от предвиденото да се чудят как да се придвижват и да страдат от задръстванията.

"Все още не сме получили официална информация от комисията. Очаквах, че ще се съобразят с нашето становище, а те сякаш не са го и прочели. Несериозно е недоволната фирма да твърди, че срокът от три месеца и половина за ремонта е нереален. Предложените от три-четири фирми срокове бяха между три и четири месеца. При оценката на една оферта има много компоненти и не винаги най-важният е цената. Не можем осем месеца да държим затворен този основен булевард. Пловдивчани най-добре знаят, че това не е в техен интерес. Ако случайно изпълнителят закъснееше? Има си договор и жестоки неустойки при просрочие", коментира инж. Пашов пред нашия репортер.

Още преди десетина дни - ако не беше обжалването, е можело да започне полагането на пътната настилка в северното платно на участъка от "Васил Априлов" до "Победа". Работата по подмяна на канализацията е приключена,  след ден-два привършва и газификацията. Ремонтите по подземната инфраструктура в следващите отсечки от "България" ще бъдат преустановени, защото булевардът не може да остане разкопан. 

Кметът Славчо Атанасов ще свика общинските юристи, за да се търси начин за изход от ситуацията.



Още по темата: общо новини по темата: 181
04.10.2021 »
12.10.2019 »
16.11.2016 »
19.07.2016 »
14.03.2016 »
08.03.2016 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не е реално това, което се случва. Не може да е истина. Не може да са толкова нагли и безобразно тъпи. Думи нямам. Ама този човек няма ли малко достойнство - отивай си слаФчо! Отиди си сам, иначе единствения начин е да се свика референдум за и против слаФчо, но това ще струва още пари на пловдивчани.
0
 
 
Това е пълен абсурд! Пак мръснишки игри за пари! Как може да се допуска въобще това! Безсрамници! Нямат работа сега и се чудят какви да ги извъртят, за да може да хванат някой леф. Та чак и обжалват! ОСЕМ МЕСЕЦА..... Кой ще ти чака осем месеца бе братче ( не че ако задържат преустройството няма да чакаме толко.....) Кмета трябва да се заеме незабавно! Ако не, гражданите могат!!!!! Всички ще излезем на платното.....
0
 
 
това е поредната недомислица от страна на славчо и изкукалите му заместници.друга, която сега им дойде на акъла е промяната на движението на кръговите в тракия.от вчера половината от тях вече са като това на панаира и веднага започнаха задръстванията.на всеки 200 метра вече се оглеждаш или спираш, а зад теб по булеварда се нареждат още поне десетина коли заради една която се мота в кръговото.същата простотия се готви и за останалите кръгови в квартала.пълни идиоти.....
+1
 
 
Хора, четете първо, после пишете, то е човешко първо да приказваш пък после да помислиш, ама... я прочетете какво ви е написал ReZo 14.10.2009, защото има много факти, които ние не знаем. Може би ще се наложи ние, като ощетено общество да си вдигнем задниците и да протестираме пред общината или КЗК за най-бързо приключване на случая. Ако искате можем и да блокираме участъка около ремонтирания бул.България! То няма да е сложно и без това целодневно там е блокаж...
+3
 
 
Пълна шматка е този Главчо. Ремонта го започнаха точно преди есенния панаир за да се задръсти допълнително движението, а отгоре на това знаеха, че загубилата фирма ще обжалва и въпреки всичко ремонта го започнаха. Какво ли щеше да стане ако бяха изчакали да свърши панаира и да изтече законоустановения срок за обжалване??? ..... нямаха търпение да разделят кинтите сигурно ;) - за друга причина не се сещам...
на 14.10.2009 г.
0
 
 
Аз си мисля, че в случая не ни е виновен г-нКмета! Тази фирма "Пътинженеринг" "печелеше" по същия начин конкурси и търгове и преди неговото властване. Така че, не е ли вече време тези комуняги да си отиват?!
0
 
 
ех айляк, ся още по-дълго ще се налага сутрин да ходя пеш до даскалото.... мерси много... ето това е България - страната на невъзможните неща!!! дано по - скоро се появи някой дето да знае как да си върши работата щото вече ми писна от некъдърници и селяци дет си нямат и понятие от това което правят....
Aнонимен
на 14.10.2009 г.
0
 
 
Евала сЛафчо! Гениален си в ..... издънките. Цял екип от кретени да се съберат не биха могли да сътворят толкова глупости. А, на теб ти идва, ей така от душа. Признавам още веднъж - Великан си!
0
 
 
хаха евала страшни сте ..... няма да се очуда утре- други ден да прочета , че и бул. Дунав е затворен
на 14.10.2009 г.
0
 
 
Няма такъв филм издънка на администрацията! България ще стои два месеца готова за асфалтиране,без да се асфалтира,после ще дойде студ от минус 10 градуса и няма да става за работа с асфалт и отиде та се невидя за февруари.Това с администрацията не ми върши работа! Искам имена и негодниците да отиват на прокурор!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Футбол - други
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (3303) 61%
Не (1634) 30%
Не мога да преценя (460) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: