ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Засадиха 30 фиданки в близост до Братската могила
Мащабна залесителна акция вчера се проведе в близост до емблематичната Братска могила. 44  служители на СТАДА България засадиха на 30 фиданки – чинар, ясен и явор. Подбраните растителни видове са съобразени с местната екосистема и климатичните условия. Партньор на инициативата беше район “Западен".

Фиданките бяха грижливо засадени, укрепени и полети от младите хора, като се осигуриха максимални условия за тяхната устойчивост.

Преди няколко месеца на алеята на бул. “Свобода" бяха премахнати 10 броя изсъхнали и опасни дървета. С инициатива се компенсира тяхното отсичане и ще се обогати зелената система. Мястото е любимо за отдих на много хора от различни възрасти и за игра на децата, затова е важна грижата за фиданките – те да пораснат и да се превърнат в здрави дървета.

Залесителната акция е част от мисията на фармацевтичната компания STADA България да насърчава устойчивото развитие и да облагородява обществени пространства с цел изграждане на по-здравословна околна среда.

“Искам да благодаря на СТАДА България, с която споделяме еднакви ценности – опазването и развитието на зелената система. Винаги в наше лице компанията ще има надежден партньор. Изказвам персонално и своите благодарности към ОП “Градини и паркове" за съдействието, към Милена Станева, началник отдел ЕОЗСДГР, и ландшафтния архитект Величка Дукова, както и към ландшафтния арх. Станимир Шаламанов, който ни даде ценни указания как да засадим младите фиданки", заяви Тони Стойчева, кмет на район “Западен".

Тази инициатива нямаше да бъде факт без партньорството на TimeHeroes и фондация “ЕкоОбщност“ – две граждански организации, подкрепящи доброволчеството за опазване на природата и отговорно поведение към развитието на жизнената среда.

Район “Западен" е една от най-зелените точки в Пловдив, но през последните години поради липса на поливни системи и промяната в климата повечето зелени площи не са в добро състояние. Районната администрация работи за решаването на тези проблеми в дългосрочен план, но и паралелно ще продължат залесителните акции.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
преди 4 ч. и 0 мин.
0
 
 
Събаряйте тая бетонна кочина и едно шадраванче на мястото на тая клоака. Братска ....ужас пази Боже от братство с тая измет руснака.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: