Засилен интерес в община "Родопи" към следващия програмен период

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:03 / 06.12.2012
1232
Новите приоритети у нас за следващия програмен период, както и стратегията "Европа 2020" предизвикаха интереса на присъстващите на информационен семинар под мотото "ДА създаваме заедно", организиран и проведен от Областен информационен център - Пловдив в община "Родопи". 

"За нас са много полезни тези информационни събития, които прави Областен информационен център - Пловдив. Радваме се, че Центърът отново ни гостува, екипът му е добър помощник в работата на общините по еврофондовете и се надяваме занапред да продължим да работим активно с тях". Така председателят на Общинския съвет на община Родопи Георги Ташев откри информационния семинар, събрал кметове от малките населени места в общината, представители на читалища, неправителствени организации и медии. 

Голяма част от присъстващите проявиха интерес и към отворените схеми по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" - "Ново работно място", "Първа работа", "Подкрепа за заетост", "По-близо до работа" , "Ново начало - от образование към заетост" и "На път". 

На срещата беше представена и възможността за кандидатстване по схемата "Енергийна ефективност и зелена икономика", финансирана от оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013". 

Бяха дискутирани добрите практики в общината и бе споделен опит от "научени уроци" при подготовката и реализацията на проекти, финансиран от оперативните програми. 

С тези информационни семинари ОИЦ - Пловдив работи по втория информационен цикъл събития, които провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област. 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в Пловдив".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).