ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Засилено полицейско присъствие в ромските махали в Пловдив за изборите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 19.04.2013Коментари (3)3428
© Plovdiv24.bg
Около 1000 служители от ОДМВР - Пловдив ще бъдат ангажирани за охрана на изборните места и секции на 12 май по гарантиране на сигурността, опазването на обществения ред и противодействието на престъпността в изборния ден, съобщиха от пресцентъра на институцията. С други служители с полицейски правомощия ще бъде осигурена охраната на 16 и 17 РИК, местата за съхранение на изборните материали, съпровода и охраната при транспортиране на бюлетините до ЦИК, както и други дейности, имащи пряко отношение към обезпечавана на обществения ред, безопасността на движението и сигурността в региона.

Към момента се провеждат мероприятия по осигуряване противопожарната безопасност и недопускане възникването на кризисни ситуации в РИК, СИК и други места, свързани с изборния процес - извършване на съвместни охранителни обследвания с Областно управление "Противопожарна безопасност и защита на населението".

В изборния ден ще се вземат мерки за засилване на полицейското присъствие по пътищата, с цел ефективен контрол по безопасността на движението. Предвидени са превантивни мерки, включително спиране и въвеждане на временна организация на движението в прилежащите територии на 16 и 17 РИК, с оглед създаване на необходимите условия за нормално и поетапно приемане на пристигащите МПС, в които се извозват изборните протоколи и бюлетини. За целта ще се отдаде съответна заповед на кмета на Община Пловдив. В районите на СИК, където е най-натоварено пътното движение ще се вземат допълнителни мерки за обезпечаване на безопасността на движението в прилежащите райони.

Също така ще се поддържа засилено полицейско присъствие в района на обществени места, автомагистрали, главни пътища, жп. гари и автогари, обекти с важно държавно значение.

Ръководството на ОДМВР - Пловдив е провело необходимите срещи и са отдадени съответни разпореждания към всички структурни звена за координиране на работата и осигуряване на ефективно взаимодействие с органите на съдебната власт - съд, прокуратура и следствие. 

От 08.04.2013 г. до окончателно приключване на изборите, е създадена организация за денонощен ефективен обмен и анализ на информацията между цитираните структури, с цел предотвратяване, пресичане и разследване на закононарушения против политическите права на гражданите и други, които възпрепятстват нормалното протичане на изборите.

В навечерието и в изборния ден на територията на Пловдив и другите населени места в областта, ще работят специално сформирани мобилни екипи, за незабавна реакция и проверка на получени сигнали за купуване на гласове, както и за извършени тежки и групови закононарушения, нарушения на обществения ред и др. На база извършения анализ на риска от предишни избори с особено внимание ще се поддържа засилено полицейско присъствие в райони с компактно ромско население, малки и отдалечени населени места. В същите ще работят приоритетно цитираните мобилни специализирани полицейски екипи.

С 16 и 17 РИК е организиран незабавния обмен на информация, свързана със сигнали за купуване на гласове или други нарушения на Изборния кодекс, като същите ще бъдат проверявани незабавно от съвместни екипи с органи на МВР и ще се взема последващо отношение.

В звената "Български документи за самоличност" във всички РУП и сектор "БДС", находящ се в гр. Пловдив, ул. "Волга" №70, ще дежурят служители за издаване документи за самоличност и удостоверения на граждани, които желаят да гласуват, но по една или друга причина имат проблеми, касаещи личните им документи. Графикът е следния:

в дните до 11.05.2013 г. - 08.30 до 17. 30 часа.
на 11.05 и 12.05.2013 г. - 07.00 до 19.00 часа.

В ОДМВР - Пловдив е създадена организация полицейски служители, обслужващи или живущи в дадено населено място, да бъдат пренасочени за охрана на изборни места в други райони. В тази категория попадат общо 144 служители, спрямо които е приложен ротационен принцип и същите са пренасочени за изпълнение на задачи в други населени места на територията на областта за недопускане възможности за проява на пристрастност и тенденциозност. Мярката е предвидена с цел недопускане създаването на евентуално напрежение между местни полицаи и съответните граждани в дадено населено място, тъй като практиката от предишни избори често сочи такива случаи.

Също така, началниците на структурни звена са извършили проверка за евентуалните роднински връзки между подчинените им полицейски служители и регистрирани кандидати за народни представители, както и председатели и членове на РИК и СИК. Към 17.04.2013 г. са установени общо 28 служители от цитираните категории, като 3 от тях имат роднински връзки с кандидати за народни представители, а 25 - с председатели и членове на РИ и СИК. На служителите са възложени задачи за охрана на други секционни комисии, както и ежедневни полицейски дейности по опазването на обществения ред и поддържане на дежурства в РУП.

В структурните звена на ОДМВР - Пловдив, се носи денонощно дежурство, за приемане на граждани, получаване и отработване на всеки техен сигнал. 

Ръководството на ОДМВР - Пловдив призовава всички граждани да подават незабавно информация, свързана със сигнали за купуване на гласове, закононарушения и нарушения на обществения ред във връзка с изборите, на националния тел. 112.


Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Повече полицаи за да гласуват за "правилния" човек?
+2
 
 
ДПС все ще намерят начин да си платят на ромите, за никой не е тайна как манипулирт малцинствата !
егати новия облик-мн.е мрачен
на 19.04.2013 г.
+1
 
 
И да спят там ченегетата,пак ще се извършва покупко-продажба.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
БК Локомотив Пловдив
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пловдив отбелязва Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: