Засилват охраната през пожароопасния сезон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:50 / 23.05.2006
862
РИОСВ-Пловдив засилва охраната на резерватите за периода от 1 май до 30 октомври 2006. Това е определеният със заповед на Министъра на околната среда и водите пожароопасен сезон в защитените територии – изключителна държавна собственост.

За резерватите “Червената стена” и “Изгорялото гюне” РИОСВ – Пловдив е сключила договори с пожаронаблюдатели - местни жители, които да извършват допълнителни наблюдения на ценните природни територии през пожароопасния сезон. Сформирани са и доброволни групи от жители на с.Доростан, с.Бачково и гр.Кричим за гасене на пожари в защитените територии.

За предотвратяване опасността от възникване на пожари РИОСВ – Пловдив е направила предписания до кметовете на общини за недопускане паленето на стърнища, крайпътни ивици и сухи треви.

През пожароопасния сезон служителите на РИОСВ – Пловдив ще извършват периодични проверки и дежурства по график в резерватите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).