ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затруднено сметоизвозването на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 04.01.2006Коментари (1)1226
©
Както ви информирахме, още на 31 декември 2005 г. обилните дъждове и топенето на снега в районите Велинград – Доспат – Девин доведе до повишаване на нивото на река Марица, информират от "Еко Глобал". В резултат – бродът до сметището на Пловдив край Цалапица беше залят и насипът прекъснат.

Поради поредното откъсване на пътя през Пазарджишко шосе, сега сметовозните машини обикалят по обходни пътища през нивите на Стамболийски, като маршрутът се увеличава с общо 24 километра в двете посоки и удължава времето за изхвърляне на отпадъците от сметовозните коли на сметището.

Падналият днес дъжд усложни и без това напрегнатата обстановка. Обходният път в момента е разкалян, всяко излизане извън тесния и на участъци черен път води до затъване на автомобилите ни, трошене на ресьори, пукане на гуми и други аварии.

В този момент, заради нуждата от изчакване на колите преди подходите към сметището, вече се губят средно по два часа за всяко отиване до сметището. Средно машините ни разтоварват по 2 до 4 пъти събрания отпадък.

Според метеорологичните прогнози дъждът ще продължи и утре, като с натрупване се очаква общото количество да достигне между 30 и 50 литра на кв.м. Това ще струва на фирмата изключителни усилия, извънредни часове и значително увеличена амортизация на техниката ни, за да успяваме да освободим контейнерите за смет от натрупаните отпадъци, но още отсега можем да кажем, че е вероятно в отделни райони графиците да бъдат нарушени.

“Еко Глобал” има амбицията и желанието да спазва стриктно графиците по сметосъбирането и сметоизвозването в Пловдив. Прекъснатият обичаен достъп до сметището през Пазарджишко шосе, удължения с 24 километра маршрут до сметището и лошата проходимост по обходния път през нивите ще ни постави пред обективната невъзможност да поддържаме обичайните темпове на работа.

За възникналата усложнена обстановка сме информирали кмета на община Пловдив д-р Иван Чомаков. Изпращаме уведомителни писма също до “Гражданска защита” и до Областния управител инж. Тодор Петков, от когото имаме обещание за евентуално съдействие при възникване на екстремални обстоятелства.

Надяваме се на съдействието на медиите, които да информират своята аудитория за обективното състояние на проблема и да уверят гражданите, че ритмичността на сметосъбирането и сметоизвозването и обичайното стриктно спазване на графиците ще бъдат възстановени веднага след възстановяването на нормалния достъп до сметището на Пловдив край Цалапица, съобщават от фирмата.



Още по темата: общо новини по темата: 4
06.01.2006 »
06.01.2006 »
04.01.2006 »
04.01.2006 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Мария
на 04.01.2006 г.
0
 
 
Предоставената информация е изключително тревожна, особено за пловдивчани, които живеят в близост до сметището. Използвам възможността чрез Вас да алармирам за друг проблем в близост до сметището. Става въпрос за липсващия вече бряг на река Марица, по точно участъка от Езикова гимназия Пловдив до бившите оранжерии за цветя на 4-ти километър. Пътят от портала на бившето " Булгарцвет " до река Марица е неохраняем. Оттам безпрепятствено минават каруци с роми, които ходят до реката и гребат пясък. В момента там няма бряг и при по-високо ниво на Марица, тя отново ще прелее, както през лятото и има опасност отново да наводни земеделските площи и жилищният блок, който е на територията на оранжериите. Искрено се надявам чрез Вашия сайт да се вземат спешни мерки за ограничаване достъпа на крадците на пясък.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: