ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затварят още една улица в "Западен"
Автор: Ивет Калчишкова 07:33 / 12.06.2024Коментари (11)5503
© Google
Район "Западен" ще бъде възложител на проекта за реконструкцията на ул. "Генерал Колев", съобщи в интервю за Plovdiv24.bg кметът на район "Западен" Тони Стойчева.

Тя допълни, че тепърва ще бъде обявена обществена поръчка, за да се избере фирма изпълнител, а след това ще се започне работа по нея.

"На първо време ще съобразим с ремонта на ул."Царевец". Не бих искала да блокираме движението на две успоредни отсечки", разясни тя и уточни, че бюджетът на района е 800 хиляди лева и с него не могат да си позволят да направят нещо голямо. На мнение е, че трябва да заложат на по-малки проекти.

Кметът на "Западен" сподели, че сега се подменя тротоарната настилка в близост до една от частните болници в района и ул."Царевец". 

Там ще бъдат сложени и антипаркинг колчета, които да възпрепятстват автомобилите да се качват и да рушат настилката. 

Стойчева е направила инспекция на всички детски площадки. Констатирала е, че предишното управление е премахнало старите такива под претекст, че са опасни. 

Тази година тя смята да поправи тази грешка и даже да допълни детските съоръжения и пейките.

За да бъде изрядна визията им, Стойчева е наела работник по поддръжката в район "Западен".

Сподели, че координацията между различните ОП-та и Община Пловдив е много трудна и по-добре е за такива дребни повреди да има отделен човек.

Репортер на Plovdiv24.bg я попита относно Гребната база и множеството сигнали на граждани свързани с кърлежи и огромна растителност.

"Ние препращаме всички сигнали към ОП "Градини и паркове", Чистота и

ОП " Дезинфекционна станция". Те пръскат против кърлежите и комарите. Всичко е в техните правомощия. 

Ежедневно сме в контакти с тях относно сигналите и нещата, които забелязваме, но е въпрос на организация, как тези предприятия ще си свършат работата. Районният кмет не може да контролира работата им. Ние координираме дали се изпълняват. Ако не сме доволни сезираме директора."

Стойчева каза, че цяло лято ще се работи по инфраструктурите проекти и есента района се надява да се похвали с реализирането им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тази така наречена кметица, защо не се разходи между блоковете на ул. "Пепелаша" която излиза на "Генерал Колев", където зелените площи и детските площадки отдавна са унищожени и превърнати в кални коловози и автомобилно гробище на стари таралясници от цяла България !?!
+1
 
 
Що не я попитахте тая, ДОВОЛНА ЛИ Е ОТ РЕЗУЛТАТА от изборите? БЕШЕ впрегнала цялата администрация за това. И оставила някой некомпетентен в екология и на касата една баба. За отсякъните дървета до КАСПЕЛА мълчи, а за един бор до ПЪЛМЕД ТОНИ-кЛИПА снима. Двоен стандарт прилага !
+3
 
 
г-жо Кмет, върнете стария режим на движение в западен района около ул. Лерин. ул. Д. Страшимиров, ул. Иван Гешов и др. Защото като затвориште Ген Колев, ще трябва да летим. Признайте простотията за еднопосочното движение и върнете стария ред. новите паркоместа, които твърдите, че се създават с еднопосочното движение по ул. Димитър Страшимиров са върху тротоара, кога ще мине полиция да ги глоби. Също така по улиците има стари автомобили , които не са в движение но никой нищо не прави да ги отстрани. А сте тръгнали с еднопосочно да отваряте място за паркиране. Вредите, които причинявате с този режим са: повече замърсяване предвид обиколния ред за придвижване до домовете, влизане в трафик по ул. Лерин, понеже всички въртим от там заради еднопосочното, пренасочване на автомобили към улица, която и без това е натоварена, загуба на нерви и време на всичски живеещи в този район, предпоставка за ПТП предвид малките разстояния до дома и невъзможността да се прибереш , а да трябва да обикаляш заради еднопосочното движение. Изрбираме да се приберем бързо, а не да обикаляме и да влизаме в излишен трафик и да губим още 15,20 мин до вкъщи. Няма разумно обяснение за това , което сторихте и никой не дава такова.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парашутисти паднаха край Ботевград
Процедурата за избор на нов главен прокурор
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: