Затварят работни места в 7 фабрики?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:16 / 18.02.2006
1754
Инспекцията по труда в Пловдив може да затвори работни места в 7 фирми, ако до месец собствениците им не изпълнят предписанията за монтиране на вентилация. Това съобщи началникът на Районната инспекция по труда Атанас Чернаев.

Фирмите, в които инспекторите са констатирали, че липсва работеща аспирация, са “Нематекс”, “Лавис”, “Лутер”, “Ванели”, в “Конфорт шуз”– с. Ведраре и “Валео” /бел.ред. – собственост на президента на ФК “Ботев” Димитър Христолов/.

Общо 456 са констатираните от инспекторите нарушения по време на масираната акция срещу вредните и опасни условия на труд, обобщи Чернаев. Според него почти във всички 44 проверени предприятия са открити пропуски в организацията на безопасна работа.

Икономическа полиция – Карлово разследва собствениците на шивашката фабрика “Вера мода”– гр. Баня заради задържаните документи на работниците, чиито заплати са спрени от месеци насам. Изискаха материалите от нашата проверка, потвърди пред Дарик Атанас Чернаев.

Още в 3 фирми – “Хермес комерсиал”, “Камена маш”– Асеновград и в превозваческата “Мери транс” – по време на масираните проверки на инспекцията е констатирано неплащане на заплати за минали периоди. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).