Затварят страницата с ламаринените гаражи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:50 / 08.04.2009
3762
"Ламаринените и бетоновите гаражи са временен етап от развитието на един голям европейски град. Това е ясно на всички. Още когато преди седем-осем години се разреши поставянето им в междублоковите пространства по одобрени схеми, се знаеше, че това е временно решение. Местата и схемите в "Северен" са вече изчерпани", съобщи районният  кмет Ина Филипова пред репортер на Plovdiv24.bg.

Тъй като не може целият град да се напълни с подобни гаражи, тя се надява на толерантност от страна на гражданите. От тях се иска малко търпение, за да изчакат появяването на първите модерни многоетажни паркинги в Пловдив, които ще решат по европейски проблема с паркирането на автомобилите. Повечето от общинските намерения за новите съоръжения са адресирани към район "Централен" и това според Филипова е нормално, тъй като именно там напрежението е най-голямо.

"Ще предложим нови места за паркиране. Около 13 подходящи за паркинги терена има в "Северен", ще ги уточним до края на седмицата. Върху тях също може да се изградят многоетажни паркинги, стига да се намерят инвеститори, защото засега поради кризата мнозина се отдръпнаха от това начинание", смята Филипова, която е категорична, че ерата на металните гаражи вече е минало.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).