ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Здравко Димитров се срещна с международни партньори по проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:32 / 24.01.2013Коментари (0)1269
©
Областният управител на област Пловдив Здравко Димитров се срещна с международните партньори по проекта "Хората в администрацията - ключ към европейско сътрудничество". Джулио Кампана и Жан Пиетро Парони са представители на ESU - Падуа (Регионална агенция за правото на университетско образование) към Областна администрация Венето, Италия.

Общият бюджет на ESU Падуа възлиза на 17 милиона евро (2009), 20% от който идва като част от таксите за обучение на всички студенти, 49% от Област Венето, 26% от таксите за предлаганите услугите и 5% от други източници. Агенцията предоставя услуги на 70 000 студенти от Падуа и област Венето.

В агенцията работят 237 служители. Под нейно пряко управление са 5 студентски ресторанта, предлагащи над 5 000 ястия на ден, и 18 студентски общежития, осигуряващи повече от 2 000 места, а с още 11 други столове има споразумения за сътрудничество. Агенция ESU Падуа също така предлага професионално ориентиране и психологически консултации на студентите.

Международният проект "Хората в администрацията - ключ към европейско сътрудничество" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет и е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Водеща организация: Областна администрация - Смолян. Партньори по проекта: областните администрации от ЮЦР - Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково.

Общата цел на проекта е подобряване на управлението на човешките ресурси и повишаване на капацитета на служителите в областните администрации от Южен централен район за планиране.

"Винаги има нужда от допълнителна квалификация, каза по време на срещата областният управител Здравко Димитров. И въпреки че Областна администрация - Пловдив е една от водещите в страната и към нея няма нито финансови, нито административни забележки, ще е добре да се даде възможност на хората да повишат своя административен капацитет". 

До сега за изпълнение на целта на проекта е извършено проучване и оценка на нуждите на персонала за подобряване на капацитета и уменията им. Паралелно с това е събрана база данни с експерти - човешки ресурси от общинските и териториалните звена на министерствата в 6-те области и италианските партньори. Предстои като финален етап на проекта да бъде изготвена електронна платформа, в която специалистите ще могат да обменят опит, да решават съвместно проблеми в онлайн среда. За удобство платформата ще бъде разработена на три езика - италиански, английски и български.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Бойни спортове
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: