Здравко Димитров се срещна с международни партньори по проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:32 / 24.01.2013
1271
Областният управител на област Пловдив Здравко Димитров се срещна с международните партньори по проекта "Хората в администрацията - ключ към европейско сътрудничество". Джулио Кампана и Жан Пиетро Парони са представители на ESU - Падуа (Регионална агенция за правото на университетско образование) към Областна администрация Венето, Италия.

Общият бюджет на ESU Падуа възлиза на 17 милиона евро (2009), 20% от който идва като част от таксите за обучение на всички студенти, 49% от Област Венето, 26% от таксите за предлаганите услугите и 5% от други източници. Агенцията предоставя услуги на 70 000 студенти от Падуа и област Венето.

В агенцията работят 237 служители. Под нейно пряко управление са 5 студентски ресторанта, предлагащи над 5 000 ястия на ден, и 18 студентски общежития, осигуряващи повече от 2 000 места, а с още 11 други столове има споразумения за сътрудничество. Агенция ESU Падуа също така предлага професионално ориентиране и психологически консултации на студентите.

Международният проект "Хората в администрацията - ключ към европейско сътрудничество" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет и е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Водеща организация: Областна администрация - Смолян. Партньори по проекта: областните администрации от ЮЦР - Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково.

Общата цел на проекта е подобряване на управлението на човешките ресурси и повишаване на капацитета на служителите в областните администрации от Южен централен район за планиране.

"Винаги има нужда от допълнителна квалификация, каза по време на срещата областният управител Здравко Димитров. И въпреки че Областна администрация - Пловдив е една от водещите в страната и към нея няма нито финансови, нито административни забележки, ще е добре да се даде възможност на хората да повишат своя административен капацитет". 

До сега за изпълнение на целта на проекта е извършено проучване и оценка на нуждите на персонала за подобряване на капацитета и уменията им. Паралелно с това е събрана база данни с експерти - човешки ресурси от общинските и териториалните звена на министерствата в 6-те области и италианските партньори. Предстои като финален етап на проекта да бъде изготвена електронна платформа, в която специалистите ще могат да обменят опит, да решават съвместно проблеми в онлайн среда. За удобство платформата ще бъде разработена на три езика - италиански, английски и български.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).