Жена с джип предизвика тежката катастрофа с автобус, четирима са ранените

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:55 / 30.06.2009
14317
Отнемане на предимство е най-вероятната причина за катастрофата, станала на кръстовището на "Пещерско шосе" до Хирургиите преди около час, за която Plovdiv24.bg съобщи.

Автобусът по линия 66, който се е движил в лявото платно, е бил засечен от пътуващ в съседното дясно платно джип, без шофьорката в него да даде предупредителна сигнализация. Според шофьора на автобуса, опитвайки се да избегне удара, той се е отклонил и помитайки паркирано такси, е забил предницата си в две дървета, които са послужили като щит пред намиращия се плътно зад тях павилион за закуски. Продавачката се уплашила от силния трясък и когато видяла автобуса едва ли не в павилиона, била потресена от ужас, разказа тя пред репортера ни.

По първоначални данни пострадал е един от пътниците, който сам е отишъл до Хирургиите, както и други две жени и мъж, които са чакали на спирката.

Причините тепърва ще се конкретизират. Собствениците на пострадалото такси също присъстват, за да бъдат установени щетите, но са категорични, че колата е за моргата. Те са на мнение, че градските автобуси за нищо не стават и се управляват от хора почти без опит. Кондукторката в автобуса обаче смята, че шофьорът няма никаква вина. 

Според полицая, констатиращ произшествието, почти безспорно е, че причината за инцидента е отнетото от джипа предимство. Странични коментатори подлагат на съмнение тази теза. Според тях отнетото предимство не оправдава шофьора на автобуса. Ако е карал със съобразена скорост и е използвал страничното огледало, е можел да избегне сблъсъка.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
30.06.2009 Автобус на масовия градски транспорт катастрофира до Хирургиите
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).