ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жесток воден режим мори жителите на две вилни зони в пловдивско село
Автор: Диана Бикова 19:41 / 19.08.2024Коментари (1)13297
©
Жесток воден режим мори жителите на двете вилни зони на Храбрино, оплакаха се читатели на Plovdiv24.bg. Хората се възмущават, че не се спазва предварително обявения график за спиране на водата, решено на събрание с представители на ВиК Пловдив и живущи в Първа и Втора вилна зона. Но ето какво впрочем пише в сигнал до медията ни:

"Здравейте! Пиша ви по един нашумял напоследък при нас проблем, който вече повече от месец няма решение. Моля да запазя анонимността си и сигнала ми да бъде отразен, защото така повече не се живее.

Края на юли месец се публикуваха статии за нарушеното водоподаване във вилната зона на Храбрино. Тогава имаше и среща с кмета на Храбрино, който ясно обеща вода да има поне от 7:00-21:00ч. Същото бе публикувано и в официален новинарски сайт, а именно: 

"Вилните зони на Храбрино преминават на воден режим. Мерките се предприемат, след като десетки домакинства останаха без вода близо седмица. Вече е отстранена аварията, възникнала при една от  помпите, които качват вода към вилите. Това позволява да се предприеме изпълнение на първоначално предложения план – водата в зоните да се спира от 21:00ч. до 6:00ч. през делнични дни и от 21:00ч. до 7:00ч. през уикендите.".

От тогава до днес обаче това не се спазва. Да, в някои дни има вода, но водоподаването приключва още в 16:00-17:00ч. 

Днес (18.08.2024г.) вода изобщо не сме имали. Беше спряна вчера в ранния следобед и изобщо не е пускана. Вчера (17.08.24г.) в 18:30ч си бяхме вкъщи, от тогава до сега капка не е капнала от чешмата. 

Неделя е, работещи хора сме с малко дете.. и точно почивните дни нямаме вода за най-простите битови нужди. Разбираме напълно проблема с намалелия ресурс. Но не разбираме защо толкова време ние-жителите тук страдаме и се мъчим да преживеем някак. Не разбираме и до кога ще бъдем измъчвани по подобен начин. Да, това е мъчение за домакинствата, за децата, за възрастните, за болните хора и за животните. Растенията изобщо не ги и коментирам. Защото всеки от нас е вложил средство и труд в градините си, а дори и те изгоряха. 

Дори не е осигурена водоноска за нуждите на семействата. Справянето с проблема е с купуване на туби минерална вода от магазина. Но колко можеш да купиш, за да имаш за пиене, готвене, къпане?! Колко дни подред ще купуваш? Колко средства ще хвърлиш? Да пълним туби се случва трудно, налягането е слабо, а и във времето, в което има вода (07:00/08:00-16:00/17:00) сме на работа.

Не е нормално в 21 век, на 30+ градуса да стоим без вода, без чисти дрехи, храна и баня. Не е нормално в 21век да се радваме като деца, когато от чешмата прокапе за няколко часа, както и да бързаме да напълним някоя и друга туба (ако не сме на работа), за да можем да посрещнем най-простите си нуждите в дни като днешния.

Цял ден звъня на телефона за аварии на ВиК, от там обаче ме оставят на изчакване и никой не си прави труда да отговори, нищо че се води работещ 24/7. Цял ден проверяваме чешмата с надеждата да прокапе, за да сготвя на семейството си и да са се изкъпем и изперем за новата работна седмица. Но уви, това не се случва. Да не споменавам, че и домакинската техника се скапва така, защото няма достатъчно налягане и защото водата се спира от нищото в 16-17:00ч.

Докога ние жителите на първа в. з. Храбрино ще се мъчим да оцеляваме, ще се молим за толкова важния ресурс, ще чакаме и ще бъдем залъгвани?! Докога ще пишем молби, жалби и статии, а от компетентните страни отговор няма, има само замазване на очите?! Докога ще живеем като в каменната ера и ще се чудим какво ще е на другият ден?! 

Докога г-н кмета ще се укрива и ще замазва очите ни?! Докога.. да питам ДОКОГА.. защото вече ни писна, вече нямаме търпение и нерви. Омръзна ни от голи обещания, от сух режим и от изоставяне на стотици хора и семейства. Писна ни да стоим и да се надяваме.

Както всеки друг жител на Република България, така и ние сме вложили сили, средства, труд и любов в създаването на домовете ни. В създаването на уютно жилище. Е, всичко това, уюта, спокойствието и нормалния живот при нас липсва. Липсва защото навсякъде около нас вода се лее, но не и във вилните зони.

Всеки ден излизам за работа, за вода и битови покупки в Храбрино и виждам не малко хора с маркучи, поливайки градинки и дворни площи. А ние жадно наблюдаваме и се молим чудото да застигне и нас.

С уважение, един обезверен жител!"

Очаквайте отговора от ВиК - Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 1062
16.09.2024 »
15.09.2024 »
15.09.2024 »
13.09.2024 »
13.09.2024 »
12.09.2024 »
предишна страница [ 1/177 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Господин Мрънкач, при цялото безводие в района, не знам какви чудеса очаквате. Фактът, че сте придобили недвижимо имущество в не-знам-си-коя вилна зона на поредното село от измислената Община Родопи, без да мислите в перспектива за проблемите с ел/водоподаване не е всеобщ проблем. Валежи липсват, подпочвените води намалят, свиквайте с новото нормално. ПП - най-вероятно, излизайки за работа, изхвърляте битовите си отпадъци в рамките на град Пловдив. Да ревем ли ние по този тип казуси? Как без да заплащате никакъв данък, ползвате ежедневно инфраструктура и ползи на съседно населено място/община?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: