ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Журналисти от Германия останаха очаровани от Пловдив
Петима германски журналисти, които са на опознавателно посещение в България, пристигнаха днес в Пловдив. Работното пътуване на групата е организирано от Посолството на България в Берлин със съдействието на аташето по туризъм Тихомир Патарински, който ги придружава лично по време на визитата.

Целта е да бъде популяризирана България като дестинация за целогодишен туризъм: градски и уикенд почивки, култура, археология, винени дегустации и гурме. Петимата германски журналисти, представители на 3 печатни медии и два онлайн портала, ще отразят в своите комуникационни канали потенциала на страната ни и перспективите за целогодишен туризъм.

През изминалите дни гостите - Franz Becchi - бъдещ референт за България и Балканите от Berliner Zeitung – ежедневник за Берлин и Бранденбург, четен в цяла Германия, Gaby Coldewey – международен редактор в TAZ (Die Tageszeitung) – ежедневник за цяла Германия , Cetin Yaman – журналист на свободна практика и фотограф от Хамбург, Petra Gütte, главен редактор на берлинския таблоид Berliner Lokalnachrichten със собствен туристически блог и член на Съюза на травел журналистите в Германия CTOUR и Karl Forster, издател на списанието VIA-Journal, са посетили София, Велико Търново, Музеен комплекс "Етъра“ и Стара Загора.

Финалът на визитата им е в Пловдив, където днес те бяха посрещнати в Епископската базилика на Филипопол от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който ги запозна с ключови аспекти от политиката на община Пловдив в областта на културата, туризма и опазването на културно-историческото наследство.

Заместник-кметът акцентира както върху интересни факти от историята на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света, през титлата Европейска столица на култура, богатото културно-историческо наследство и неговото опазване, така и на богатия културен календар на града и влиянието на големите фестивали върху ръста на туризма.

Пламен Панов разказа на немските журналисти и за политиките на община Пловдив по отношение на инвестициите в нова и в съществуващата културна инфраструктура. Специално внимание бе обърнато върху потенциала на града за развитие на целогодишен туризъм.

С поредица от разнообразни инициативи, българското туристическо представителство в Берлин активно полага усилия, целящи засилване на интереса на германските партньори към България и развитие на двустранните взаимоотношения. Друга група журналисти от Германия посети Пловдив през месец септември и остана очарована от видяното.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Конфликт Израел-Газа
Почина Кирил Маричков
Български национален отбор по футбол
Купа на България сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: