Значка от Ротари клуб №1 в Чикаго на благотворителен търг в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:10 / 20.12.2013
2307
Значка от Ротари клуб № 1 в Чикаго, градът, откъдето е тръгнало ротарианското движение, е един от ценните предмети, които ще бъдат разиграни на благотворителен търг по време на Градския коледен бал на трите Ротари клуба в Пловдив днес. Значката, инкрустирана с миниатюрен диамант, се предоставя от Петър Стоилов, един от създателите на ротарианското движение. 

За 11 пореден път Ротари клубовете Пловдив, Пловдив-Пълдин и Пловдив-Филипопол организират традиционния си Градски коледен бал, който посвещават винаги на обществена кауза. Тази година тя е свързана с подпомагането на Драматичния театър в Пловдив, опожарен през август.

Средствата ще бъдат събрани за закупуването и монтирането на част от озвучителната уредба за сцената, обявиха в старта на благотворителната кампания президентите на Ротари клубовете Тодор Христев, Спас Попов и Любо Пашев. 

На търга ще бъдат разиграни още предмети с художествена и колекционерска стойност като картини от пленера, провел се през миналата година с участието на ротарианци от Анкара и Пловдив, специално изработена стъклена пластика, предоставена от Жорж Трак, каменна пластика и художествена фотография. Интерес още отсега предизвика футболна топка, с автографите на цял един отбор. Кой е отборът ще стане ясно днес, когато в Новотел Пловдив, зала "Бендида", 19.30 ч. започва Градският коледен бал. 

Президентите на Ротари клубовете уточниха изрично, че набраните от тях средства - от продажбата на куверти и благотворителния търг, няма просто да бъдат дарени и потънат в общото перо за възстановяване на опожарената Драма, а ще бъдат целево предназначени за закупуването на озвучителната уредба за сцената. Цената на един куверт е 80 лв.

Виж коментарите (0)

Още по темата (58):
26.06.2016 Директорът на Драматичния театър: Пожарът не успя да ни спре да си вършим работата
23.06.2016 Политическият елит на България и Пловдив очаровани от Драмата!
23.06.2016 Вижте най-модерния театър в България - пловдивския!
22.06.2016 Премиерът: Откриваме Драмата в Пловдив, който има път - да дойде
14.06.2016 Драматичният театър получава АКТ 16
13.06.2016 Министър Горанов в Пловдив: Изгорелият театър ни бе приоритет, ще стигнем и до футбола
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).