Общината активизира гражданските сдружения за общи проекти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:36 / 15.07.2009Коментари ()1937
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив активизира контактите си с неправителствените организации, за да се осъществяват съвместни проекти в сферата на социалните дейности, образованието, културата, местното самоуправление. Подготвили сме Меморандум за сътрудничеството с гражданските сдружения, който очертава основните правила за общата ни дейност, съобщи заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов.

Документът ще бъде представен на среща, на която са поканени представители на над 50 НПО, на Консултативния съвет към кмета Славчо Атанасов и общински съветници от комисиите по евроинтеграция и социални дейности. Срещата е насрочена за 21 юли и се очаква документът да бъде подписан от представителите на НПО, а по-късно към него да се присъединят и други. 46 граждански сдружения са вписани в регистъра на община Пловдив, още 30 са подали документи за регистрация, а общо в града работят над 80 НПО.

Споразумението ще въведе правила във връзките между общината и неправителствения сектор, поясни заместник-кметът Колаксъзов. Общината и досега им помага за техни инициативи, но искаме да се работи по-мащабно, добави той. Така ще могат да се използват възможностите на гражданските сдружения, за да се реализират повече проекти с финансиране от еврофондовете и държавния бюджет. На срещата ще бъде обсъдена и идеята за създаване на общински фонд, който да подпомага проекти на НПО.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-aktivizira-grazhdanskite-sdruzheniya-za-obshti-proekti-100332
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.