Мъж е много зле, след като бе ухапан от оса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:15 / 28.07.2009Коментари ()1458
© Plovdiv24.bg
40-годишен мъж е докаран в алергичен шок в клиниката по токсикология в университетска болница "Св. Георги" след ухапване от оса по главата.

Жилещото насекомо нападнало пловдивчанина на разходка на тепето в неделя след обяд. За минути тилът на човека се надул, започнал да се задушава, а докато пристигне екип на Спешна помощ изпаднал в шок. След като го свестили, започнал да повръща, имал главоболие и световъртеж. Животът му вече е вън от опасност, увериха дежурните доктори вчера.

Десетина пациенти след ужилване на пчели и оси са преминали през клиниката през почивните дни. Гадинките атакували хората навсякъде - в паркове, на пикници, на Гребната база. Пловдивчанка била ужилена, докато си поливала цветята на балкона.

70-годишна жена от пловдивско село разгневила кошер пчели в двора си. Била нахапана на 5 места, от което изгубила свяст и била докарана в болницата. Жилещите стават по-агресивни от жегите и с тях трябва да се внимава, припомниха доктори.

Стабилизирано е състоянието на Андрей от Карлово, който е на лечение в токсикологията след отравяне със зелена мухоморка. Лекарите смятат, че животът му все още е в опасност. Продължаваме терапията с антидот и хемодиализата, обясниха от клиниката.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muzh-e-mnogo-zle-sled-kato-be-uhapan-ot-osa-102275
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.