Присвояват Католическите гробища?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 28.07.2009Коментари ()3648
©
Католическите гробища са на път да отидат в частни ръце след документна измама. Теренът на Католическите гробища е дарен на Общината от заможни католици. През 2005-та година Градската управа го прехвърля на Католическата църква, която от тогава го стопанисва. Преди няколко дни адвокат от църковното настоятелство случайно открива регистрация на сдружението „Вечен покой", чието седалище е адресът на гробищата - бул. „Цариградско шосе" 77.

Официално в него влизат 3 лица - Георги Бернардов, Стефан Сиромашки и Антон Хаджийски, които преди време са участвали в управлението на гробищата, но са били отстранени от църквата, след като са уличени в злоупотреби. Служителите на траурния парк твърдят, че са били заплашвани с уволнение от един от бившите управители.

Тъй като няма друг начин бившият управител да се върне в управлението на гробищния парк, служителите смятат, че той е направил документна измама. Те са организирали подписка срещу сдружението „Вечен покой", която е изпратена до прокуратурата. Сега на хората не им остава нищо друго, освен да чакат становището на компетентните органи.


(c) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prisvoyavat-Katolicheskite-grobishta-102402
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.