Нови улични лампи осветяват “Източен”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 30.07.2009Коментари ()1394
©
Ново улично осветление бе монтирано на улица "Прохлада" в район "Източен" съобщи и.д. кмет Петър Петров. Той обясни, че по продължение на цялата улица са монтирани 20 стълба. По молба на жителите е осветена и детската площадка в пространството между улиците "Ландос" и "Липник".

Улични осветителни тела бяха поставени и на новоизградената улица в квартал "Гладно поле" "Полк. Серафимов". Първата копка за изграждането на тази улица бе направена на 22.04.2009 г. от кмета на район "Източен" инж. Иван Тотев. Отсечката бе изцяло завършена в края на месец май. Изграждането на новата улица реши проблема на 600 семейства, които десетилетия бяха принудени да вървят повече от километър, за да излязат до бул. "Цариградско шосе".

В новата строителна програма на район "Източен" е залегнало и монтирането на художествено и парково осветление в парк "Каменица".

Споделяме мнение, че добрата осветеност в района е вид превенция на престъпността. За това изграждането на улично и парково осветление е сред приоритетите, залегнали в инвестиционната програма на район "Източен", обясни и.д. кмет Петър Петров.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novi-ulichni-lampi-osvetyavat-Iztochen-102652
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.