Изнесоха извън Пловдив варела, който изпусна хлор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 05.08.2009Коментари ()2446
©
Варелът с хлор, заради който преди месец и половина имаше опасност Пловдив да бъде обгазен, днес беше изваден извън града. 

Припомняме, че в деня на изтичането беше опасно пренасянето му, защото имаше опасност да се получи неконтролирано изпускане на хлор в атмосферата. Варелът е с обем около 800 литра и по време на инцидента бе до половината пълен. 

След едно денонощение работа на служителите от Гражданска защита, Пожарна и аварийна безопасност, Бърза помощ и полицията беше предовратен тежък инцидент.  

Острата и задушлива миризма на хлор беше усетена в района на Гребна база, в непосредствена близост до пловдивския изтрезвител.  Установено бе, че изтичането е от 20 годишен варел, оставен без надзор в порутена сграда.  Тъй като хлорът е опасен тежък газ , който и се разстила ниско по земята екипите веднага отцепиха района и  изградиха диги от торби с пясък. При самия варел беше измерено съдържание на хлор във въздуха 10 милиграма на кубичен метър, което е много високо като показател и може да бъде смъртоносно, обясниха днес специалисти. От момента на сигнала до тази сутрин районът около сградата беше отцепен. Днес след взети мерки за безопасност варелът, който бе изваден от сградата. 

Пейо Пеев - гл.специалист "Пътна инфраструктура и благоустрояване" в район „Западен" заяви : "Беше подаден сигнал и за напукване на сградата и след като специална комисия направи оглед взехме решения да бутнем постройката. Със заповед на райония кмет Здравко Димитров обаче тя ще бъде достроена отново и ще бъдат направени подобрения." Имахме готовност да обявим бедствено положение, ако се беше наложило, припомниха присъстващите. 



(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 5
30.07.2009 »
22.06.2009 »
20.06.2009 »
20.06.2009 »
20.06.2009 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iznesoha-izvun-Plovdiv-varela-koito-izpusna-hlor-103669
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.