Кметът на "Източен" откри учебната година в НУ "П.Р.Славейков"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:38 / 15.09.2021Коментари ()2222
Щастлив съм да открия с вас новата учебна година присъствено, каза Иван Стоянов още при срещата с първите родители и учители в елитното начално училище "П.Р.Славейков“. Тук районната администрация вложи много ресурси, за да има зелена класна стая, нова ограда и др.-подчерта той и поздрави всички с първия звънец, пожела здраве и много успехи на ученици и учители.

Директорът Димка Врачева посрещна новите ученици със заръката да се пазят и да изпитат радостта от ученето и откриването на нови светове. Тя оптимистично прогнозира, че присъствено започва и ще завърши учебния цикъл и благодари на районния кмет за всички придобивки в училище. Празничната програма беше изключително интересна с мажоретки, вокална група и с невероятните изпълнения на бъдещи първокласници, които с апломб рецитираха "Аз съм българче“.

По традиция беше извършен водосвет. С "Многая лета“, подета и от множеството хора , 90 първокласници прекрачиха училищния праг.

На тържеството присъстваха и Атанас Кунчев - зам.-кмет и бивш възпитаник на училището, секретарят на район "Източен“ и гл. експерт "Образование и култура“.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Iztochen-otkri-uchebnata-godina-v-NU-PRSlaveikov-1125414
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.