Започва "месец на равнопоставеността"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:08 / 06.10.2009Коментари ()2246
Асоциация "Голям брат Голяма сестра - България" организира кампания "Месец на равнопоставеността 6 октомври - 6 ноември", научи Plovdiv24.bg. Кампанията е част от "Младежка Програма 2009-2013" на Български фонд за жените /БФЖ/ и 10 партньорски неправителствени организации от цялата страна сред които и Асоциация "Голям брат Голяма сестра - България". Зад посланието на кампанията "По-добре заедно" стои увереността на Асоциацията, че позитивната социална промяна се случва само тогава, когато всички ние работим заедно за постигането й.

Целта на "Младежка Програма 2009-2013" е да насърчи активната гражданска позиция и участието на младите хора в превенцията и борбата с дискриминацията, както и да утвърди принципа на равни възможности на национално, регионално и местно ниво.

"Младежки клубове по равнопоставеност" до момента са създадени в градовете Пловдив, Велико Търново, Плевен, Хасково, Карлово, Перник, Монтана, Дупница, Свиленград и Елхово.

В процеса на изграждане, функциониране и укрепване на клубовете момичетата и момчетата ще бъдат окуражени да изразяват свободно своите виждания, мисли и нужди и така да станат видими в общността. Чрез участието си в клубовете младите хора ще имат възможност да оценят значението на толерантността и взаимното уважение като предпоставка за тяхната успешна бъдеща реализация като отговорни и активни членове на гражданското общество.

В хода на реализирането на дейностите на клубовете в рамките на тазгодишната кампания момичетата и момчетата ще получат възможност да оценят другия като равностоен и ценен участник в съвместната им работа.


Сред планираните дейности в рамките на тазгодишната кампания са стартиране на Младежки клуб по равнопоставеността с участието на доброволци на възраст 14-20 години и провеждане на информационна кампания в пловдивските училища през периода 06 октомври - 06 ноември . Ще бъдат организирани и два младежки хепънинга на площад "Централен", съответно на 17-и и 24-и октомври от 13 часа.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-mesec-na-ravnopostavenostta-113001
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.