В Хасково ще се гледа дело за пране на пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 04.11.2005Коментари ()1117
Дело за пране на пари срещу 39 годишния Кръстьо Кръстев, с прякор – Маймуната, започва днес в Окръжен съд - Хасково. Бизнесменът е обвинен за сделки с имоти, закупени с придобити по престъпен начин пари.

Дейността по закупуване и продаване на недвижимо имущество е развивана през последните 5 години, а размера на сумите надхвърля 2 милиона и 400 хиляди лева. По делото ще се разгледат показанията на анонимен свидетел, който уличава Кръстьо Кръстев в наркобизнес, от който се предполага, че произхождат парите.

Обвиняемият е изправян пред съда и преди, но обвиненията за укриване на данъци и опит за убийство не издържаха пред магистратите, които прекратиха производствата. В това дело като защитници на Кръстев се очаква да се явят бившите прокурори Иван Татарчев и Спасия Стайкова.

Делото за пране на пари бе образувано по инициатива на Софийска градска прокуратура, която възобнови разследването срещу Кръстев и нареди задържането му под стража на 30-ти март тази година. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-Haskovo-shte-se-gleda-delo-za-prane-na-pari-11844
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.