Година и половина условна присъда за убийство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 04.11.2005Коментари ()1568
©
Пловдивският окръжен съд призна подсъдимия Любен Шопов, 58 г. в това, че на 03.10.2004 г. в гр. Пловдив при управление на лек автомбил “Форд Ескорт“ е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Ваньо Вишански /65 г./, поради което и на основание чл.343, ал.1, НК го осъди на една година и шест месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок четири години и шест месеца.

Подсъдимият е лишен от право за управлява МПС за срок от две години и шест месеца. Той е осъден да заплати на синът и дъщерята на пострадалия сумата от общо 45 000 лв. за причинените им от деянието немуществени вреди, както и 2 022 лв. за имуществените вреди.

На 03.10.2004 г. в гр. Пловдив пострадалият Вишански се уговорил с дъщеря си, че ще се видят в заведението й “Ориент – експрес“. Дотам той се придвижил с велосипеда си. След като посетил дъщеря си, отишъл при сестра си и след това потеглил към дома си по бул. “България“ в посока от “запад“ към “изток“. Следвало да премине през кръговото движение до Международния панаир, завивайки на “север“.

В същото време подсъдимият Шопов с автомобила си се движел в същата посока. Преди да навлезе в кръговото движение Шопов следвало да се съобрази със знака и да пропусне велосипедиста Вишански, който се движел преди него в кръговото движение. Той обаче не забелязал присъствието на пострадалия в платното за движение и автомобилът му ударил велосипедиста. От силния удар Вишански счупил с тялото си предното стъкло на колата.

Извикан бил екип на спешна медицинска помощ, който откарал пострадалия в болницата. Там той починал от причинената му вследствие на удара контузия на мозъка и кръвоизлив.

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15 – дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Godina-i-polovina-uslovna-prisuda-za-ubiistvo-11853
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.