Държавна комисия защитава медиците ни в Либия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 11.11.2005Коментари ()1140
Държавно-обществена консултативна комисия ще защитава интересите на подсъдимите български граждани в Либия. По силата на приетото от правителството постановление, с нейното създаване се институционализира съществуващата от 1999 г. досега Междуведомствена консултативна комисия за защита интересите на подсъдимите български медици в Либия.

Като консултативен и колегиален орган за вземане на решения по провеждане на държавната политика във връзка със защитата на интересите на подсъдимите български медици в Либия Комисията получава мандат да наблюдава, обсъжда и анализира хода, актуалното състояние, юридическите и политическите аспекти на делото срещу българските медици, да координира дейността на държавните институции и структурите на гражданското общество по защитата на подсъдимите, да предлага предприемането на действия във вътрешен и международен план и да приема съответните решения.

За председател на Комисията е определен министърът на правосъдието, а за негов заместник – заместник-министърът на външните работи, отговарящ за дейността на Дирекция “Близък Изток и Африка”.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Durzhavna-komisiya-zashtitava-medicite-ni-v-Libiya-12018
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.