7 години затвор за кражба на 5 лева
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 22.11.2005Коментари ()1565
©
Пловдивският окръжен съд осъди по реда на бързото производство на седем години лишаване от свобода при първоначален “строг режим” 26-годишната Донка Петкова. На 14 ноември тази година в Първомай тя отнела 5 лв. от Атанаска Желязкова, с които купила храна за децата си. Донка Петкова е употребила за това сила. Имала прикъди и за други кражби, поради което действията й се смятат за опасен рецидив.

Подсъдимата срещнала в града пострадалата Желязкова, която тикала количка с железа, с намерение да ги предаде на пункт за вторични суровини. Подсъдимата помогнала на пострадалата да превозят металните отпадъци до пункта на свидетеля Ангел Ангелов, където дори й помогнала в разтоварването и претеглянето им.

За предадените от пострадалата отпадъци, същата получила от свидетеля Ангелов, банкнота от 5 лева, както и монети от 1 лев и стотинки към него. За помощта на подсъдимата, пострадалата Желязкова й обещала да й даде приготвено от нея сладко, виждайки как в един момент с кола при Желязкова са се отбили мъжът с който тя живяла на съпружески начала и двете й деца.

Въпреки че поканата била отправени за в бъдеще време, подсъдимата веднага тръгнала след пострадалата и така стигайки двете до дома на последната на ул. Жеравна, 13. Влезли вътре, като пострадалата седнала на един стол и се оплакала от главоболие, при което подсъдимата й предложила да я разтрие. Получавайки съгласие, подсъдимата Петкова започнала да масажира врата й, като в един момент я стиснала с две ръце шията и започнала да я души и казала “давай парите”.

Пострадалата, усещайки задушаването, извадила от външния джоб банкнотата от 5 лева и я подала на Петкова, като непосредствено след това се свлякла на земята. В този момент подсъдимата Петкова, която била взела парите се изплашила и избягала навън, отишла в близък магазин, където похарчила парите за храна на децата си.

След като се свестила, пострадалата Желязкова, отишла до комшийката свидетелката Узунова, разказвайки й за преживяното. Узунова от своя страна се обадила в РПУ Първомай, където със случая се заели полицейски служители към това РПУ. На подсъдимата е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в седемдневен срок пред Апелативния съд, съобщи пресслужбата на Съдебна палата Пловдив.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/7-godini-zatvor-za-krazhba-na-5-leva-12283
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.