Осъдиха наркопласьор на 10 години затвор
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 01.12.2005Коментари ()1206
©
Пловдивският окръжен съд осъди на 10 години лишаване от свобода Емил Димитров /35 г./. Той беше признат за виновен в това, че на 17.05.2005 г. в гр. Пловдив е държал и разпространявал сред повече от 2 лица – на Георги Н., Ана С. и Петко П. 0, 664 г. хероин на стойност 7, 968 лв.

Подсъдимият е осъждан с общо 13 присъди за кражби и грабежи. В края на месец август 2004 г. приключил поредният му престой в затвора, той се върнал в дома си в кв. “ Столипиново “ и се включил в уличното разпространение на наркотици. На 17.05.2005 г. Димитров разполагал с няколко дози хероин, пакетирани в книжни пликчета тип “ писмо “, които държал в кибритена кутия. Под предлог, че си търси работа или извършва строителни услуги, подсъдимият прекалвал дълго време по улиците на ромския квартал, където се срещал с потенциалните си клиенти. Около обяд в обслужвания от него периметър се появили Георги Н., Ана С. и Петко П.. Целта им била да си набавят наркотик, тъй като били зависим от хероина. Тъй като нямали пари, Ана С. оставила в заложна къща мобилния си телефон, за което получила 40 лв. Сумата била поверена на Георги А.,който имал предходно познанство с дилъра – подсъдимия Димитров и имал дълг към него.

След като се срещнали с него, Георги А. му дал сумата от 30 лв. – половината от тях била за 6 дози хероин, а с останалите погасявал дълга си. Димитров му дал хероина, след което младежите си тръгнали.

Водени от желанието си веднага да приемат наркотика, тримата с скрили зад гаражите на жилищна сграда и започнали да приготвят хероина за венозен прием.

Точно в този момент на мястото пристигнали служители на VІ РПУ гр. Пловдив, които задържали младежите. Те описали обстоятелствата, при които си закупили наркотика и посочили Димитров като разпространител, след което бил задържан.

Наказанието ще изтърпява при първоначален “ СТРОГ “ РЕЖИМ.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-narkoplasyor-na-10-godini-zatvor-12548
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.