НСБОП разкри престъпна група в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:20 / 01.12.2005Коментари ()1977
©
Вчера при претърсване на два адреса в града се изяснило, че те били ползвани като бази, където се извършвали довършителните работи при изготвянето на фалшиви български документи и документи, използвани в различни европейски страни. На единия от адресите антимафиотите намерили и иззели фалшиви свидетелства за регистрация на лек автомобил, бланки за визи за различни страни и печати от учебни заведения, които биха могли да се използват при изготвяне на фалшиви дипломи за средно образование.

В другия апартамент служителите заварили и задържали двамата фалшификатори – пловдивчаните С.К. /28 г./ и Х.М. /27 г./ в момент, когато попълвали страница с данни на лице с фалшива самоличност. Тези данни били на екрана на компютъра в работилницата и трябвало да бъд
©
ат отпечатани на лазерен принтер върху неистинския документ. В хода на претърсването са открити и иззети италиански, португалски, френски и български паспорти, фалшиви кредитни карти с лого на различни европейски банки, заготовки за печати и материали, използвани при производството на фалшификатите.

Материалите по случая са предадени на прокуратурата. Образувано е дознание.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/NSBOP-razkri-prestupna-grupa-v-Plovdiv-12557
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.