Националната инициатива ''Храната, която не би изхвърлил'' идва и в Пловдив | ||||||
| ||||||
Поредицата от социални събития в страната, които изтъкват какви количества храна се изхвърлят и как по-добре да я оползотворяваме, включват и приготвяне на апетитна храна с продукти, на които се вдъхва нов живот, както и дегустация. Посетителите ще получат полезни и лесно приложими съвети и трикове за по-дълъг живот на храната и ще се насладят на уникални изненади от организаторите. По време на събитието посетителите ще имат възможността да се включат и в интерактивния куиз на тема нулево разхищение, по време на който записалите се отбори ще могат да тестват знанията си по темата и да се борят за специална награда, която организаторите пазят в тайна до деня на събитието. Екипът на Foodobox ще ви вдъхнови с вкусна рецепта с нулев отпадък по време на атрактивен show-cooking. Ще можете да се насладите на основно ястие и десерт, които ще бъдат приготвени. Рецептите за момента са изненада, затова присъствието е ключ към тях. На обособени щандове екобизнеси и инициативи ще представят свои устойчиви продукти за всички любители на зеления и целесъобразен начин на живот. Кампанията "Храната, която не би изхвърлил“ на социалната инициатива Foodobox привлича внимание и отношение на гражданите към количествата храна, които биват изхвърляни от магазини, ресторанти и други, тъй като срокът им на годност предстои да изтече. Идеята на организацията Foodobox, която е създадена от българи, завърнали се от чужбина, стимулира и поощрява директното потребление на продукти в отлично качество и подбор, чийто срок на годност предстои да изтече. Подобни инициативи са широко приети и подкрепяни в повечето страни около България. От самото начало на дейността си Foodobox е привлякъл над 250 ресторанта, търговски обекти и фирми, като успешно вдъхва нов живот на храните, които иначе бихме изхвърлили, в цяла България. |