Стачкуващите учители имат подкрепата на ЕКП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:44 / 08.12.2005Коментари ()1894
След получената преди няколко дни подкрепа за протестиращите вече 17-ти ден български учители от Генералните секретари на Европейската конфедерация на профсъюзите /ЕКП/ и на Международната конфедерация на свободните профсъюзи /МКСП/ Джон Монкс и Гай Райдър, вчера в късния следобяд председателят на КНСБ д-р Желязко Христов, зам.-председателят Пламен Димитров и председателят на СБУ Янка Такева се срещнаха в Брюксел с Генералния секретар на Интернационала на образованието Фред Ван Льовен. Синдикалистите търсят международна подкрепа заради фактическото буксуване на преговорите с правителството по стачните искания на СБУ.

Г-н Ван Льовен изразил на срещата тревогата си от липсата на чуваемост от страна на българското правителство по поставените от учителите проблеми и е заявил пълната си подкрепа и солидарност с действията на СБУ, целящи постигането на по-добро образование в България и достойни доходи на учителите.

Вчера председателят на КНСБ д-р Желязко Христов се срещна и с Генералния секретар на ЕКП и Генералния секретар на МКСП и получи мандата си на вицепрезидент на МКСП.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Stachkuvashtite-uchiteli-imat-podkrepata-na-EKP-12691
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.